Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Gleznotājas Ingūnas Postažas personālizstāde „Patīkamu cilvēku portreti„

Mag. art. Eva Lapinsky, 29.08.2011. 15:04

5. septembrī galerijā „Istaba" durvis vērs gleznotājas Ingūnas Postažas darbu izstāde "Patīkamu cilvēku portreti". Izstāde rīdziniekus tuvāk iepazīstinās ar Latvijā dzimušu mākslinieci, kas apmetusies uz dzīvi mākslas mekā Parīzē. Bez atsevišķiem konkrētiem portretējumiem izstādē vairāk skatāmi portretam pietuvināti mākslinieces iedomu tēli.
Gleznotājas Ingūnas Postažas personālizstāde „Patīkamu cilvēku portreti„

Ingūna Postaža aizbrauca no Latvijas pavisam drīz pēc tam, kad 1995. gada pavasarī pabeidza Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Viņas diplomdarbu vadīja profesori Aleksejs Naumovs un Indulis Zariņš. Taču par mākslinieci viņa sāka tapt jau kopš bērnības, piedzimstot mākslinieku ģimenē. Kā vairākums mākslinieku bērnu Ingūna tika ievietota vilcienā bez pieturām „Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola" un „Mākslas akadēmija". Tā ka nekas cits arī neatlika kā iet savu vecāku pēdās... Viņai piemīt smalka tonālā redze. Viņa ir apveltīta ar lielisku līnijas un ritma izjūtu, viņai tās „negrab", bet plūst. Viņa ir ļoti sievišķīga. Vieglāk izprast Ingūnas glezniecību, pazīstot pašu mākslinieci, – tēli, proporcijas un kolorīts visās vizuālajās izpausmēs balstīts viņas pašas ļoti subjektīvā, dziļi izjustā estētiskajā pieredzē.

Dzīvojot Parīzē, Ingūna Postaža piedalījusies vairākos mākslas projektos gan ārvalstīs, gan tepat Latvijā. Viņa prot sagādāt patīkamus pārsteigumus. Šī ir jau otrā Ingūnas personālizstāde Rīgā. Pazīstot viņas nemainīgi labo ritma izjūtu, jācer, ka sekos arī trešā un ceturtā. Izstāde „Istabā" būs apskatāma līdz 15. oktobrim.

Kontakti:
galerija Istaba: Rīga, K. Barona iela 31a / 26540080 / izstades@istaba.lv
galerija: 12–20 / bufete: 12–23.... / sv.: –––

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV