Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Semjona Haņina un Selffish dzejas un mūzikas performance

Dace Resele, 30.08.2011. 11:21

3. septembrī Cēsīs kafejnīcā „KafēRīga" ( Rīgas iela 27) pulksten 17:00 uzstāsies dzejnieks Semjons Haņins un mūziķis, komponists Selffish kopīgā dzejas un mūzikas projektā „Trauslās lietas".
Semjona Haņina un Selffish dzejas un mūzikas performance

Mākslinieku kopdarba aizsākums meklējams 2009.gadā. Sintezējot kolorītu dzejas materiālu un minimālās elektroniskās mūzikas ritmus, tika radīta pārsteidzoša performance. Haņina dzejas lasījumi Selffish radītās ambient stila mūzikas pavadījumā arī šoreiz sola aizvest klausītāju vēl nepieredzētu sajūtu labirintos.

Abi projekta dalībnieki ir unikāla parādība Latvijas kultūras kontekstā. Semjons Haņins pārstāv krievu dzejnieku apvienību „Orbīta", kas jau izsenis ir bijusi zināma ar saviem ekspresīvajiem un emocionāli bagātajiem dzejas lasījumu priekšnesumiem. Tie vienmēr spilgti izcēlušies uz kopējā Latvijas literātu un dzejnieku fona. Šeit rokrokā iet teatralitāte ar kvalitatīvu dzejas materiālu, gan arī pārliecība par savas daiļrades spēju uzrunāt klausītāju.

Latvijas elektroniskās mūzikas mākslinieka Andreja Eigusa jeb Selffish dub-ambient stilā radīto mūziku raksturo elektroniski veidotu un dabā ierakstītu skaņu nevainojama simbioze.

Katrs skaņdarbs ir kā unikāla pērle, kas spēj uzrunāt klausītāju un dalīties ar viņu emocionālā pieredzē, ļaujot iegrimt citā, smalkākā skaņas dimensijā. Projektā „Trauslās lietas" viņš meistarīgi ir spējis sajust Haņina dzejas nianses, tās ietērpjot skaņās.

Pasākums ir veltījums Cēsu pilsētai ikgadējās Dzejas dienās un, pateicoties „Cēsu Kultūras un Tūrisma centra" finansiālajam atbalstam, ieeja ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV