Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Televīzijā demonstrēs divas Rīgas vasaras skolas studentu īsfilmas

LU Preses centrs, 31.08.2011. 17:38

Divas Rīgas vasaras skolas laikā tapušās studentu dokumentālās īsfilmas par pilsētas identitāti – „Ar mīlestību no Purvciema..." un „Rīga. Kādas ielas stāsts" – pirmdien, 5. septembrī plkst. 23.15 tiks demonstrētas Latvijas Televīzijas raidījumā „Viss notiek". Abas filmas ir Īslandes, Honkongas, Lietuvas un Latvijas studentu kopdarbs, kurās viņi mēģinājuši atspoguļot savdabīgo divos Rīgas mikrorajonos – Purvciemā un Āgenskalnā.
Latvijas Televīzijā demonstrēs divas Rīgas vasaras skolas studentu īsfilmas

Rīgas vasaras skolas laikā tapušās īsfilmas ievietotas arī portālā Diena.lv. Savukārt filmu „Ar mīlestību no Purvciema ..." būs iespēja noskatīties arī 10. septembrī plkst. 22.00 mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts" „Urban poetry" pasākumā „Pur4ik 4ever" ietvaros uz Mēbeļu nama brandmūra kopā ar citām filmām, kurās Purvciems attēlots dažādos laikos.

Īsfilmas tapušas no 14. līdz 20. augustam Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas rīkotās Rīgas vasaras skolas laikā, kura īstenota Valsts pētījuma programmas „Nacionālā identitāte" projekta „Nacionālā identitāte un komunikācija" ietvaros. Visas Rīgas vasaras skolas laikā tapušās īsfilmas ikviens var noskatīties arī vasaras skolas mājas lapā.

„Ar mīlestību no Purvciema...". Filma par vietu Rīgā, kas celta uz purva un tapusi par Purvciemu. Tā iedzīvotāji ir lepni, par to, ka dzīvo tieši šajā Rīgas daļā. Viena no rajona spilgtākajām pazīmēm – savdabīgie daudzdzīvokļu nami, dēvēti par „hruščovkām". Taču tieši šeit dzīvojošie cilvēki, kas lielākoties ir krievu tautības pārstāvji, Purvciemu raksturo viskolorītāk. Ar Padomju Savienības atstāto pēcgaršu un mīlestību – tas ir Purvciems! Filma saņēmusi Rīgas vasaras skolas atzinības rakstu un skatītāju simpātijas titulu. Filmas autori: Vinga Jana Maka, Honkonga; Monika Urbonavičiute, Lietuva; Edmunds Gross, Latvija; Elīna Špura, Latvija; producents Kaspars Rūklis, Rīgas vasaras skola; instruktori Dmitrijs Ščegoļevs un Pēteris Sudakovs, Vizuālās kultūras klubs.

„Rīga. Kādas ielas stāsts". Filma par kādu Āgenskalna ielu. Šīs ielas kontrastainība rada nostalģisku atmosfēru par Rīgas identitāti. Filma liek uzsvaru uz attiecībām starp cilvēku un ielu. Tā aktualizē jautājumu par to, kā cilvēki atspoguļo ielu un kā iela atspoguļo cilvēkus. Kā arī sniedz ieskatu starp atšķirībām ielas ritmā – dienā un naktī. Filma saņēmusi Rīgas vasaras skolas Lielo balvu. Filmas autori: Vitenis Radžiūnas, Lietuva; Jekaterina Ivanova, Latvija; Herdisa Stefansdotira, Islande; producents Kaspars Rūklis, Rīgas vasaras skola; instruktori Dmitrijs Ščegoļevs un Pēteris Sudakovs, Vizuālās kultūras klubs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV