Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznākusi Jura Kronberga dzejas grāmata „Ik diena"

Apgāds Mansards, 02.09.2011. 12:40

Apgāds „Mansards" laidis klajā Zviedrijā dzīvojošā latviešu dzejnieka un tulkotāja Jura Kronberga dzejoļu krājumu „Ik diena".
Iznākusi Jura Kronberga dzejas grāmata „Ik diena"

„Ik diena" ir Jura Kronberga (1946) dzejas triloģijas „Nebūtības izplatījumā" noslēdzošā daļa, krājumu „Vilks Vienacis" (1996/2008) un „Notikumu apvārsnis" (2002) sava veida antitēze.

„Kronberga poētika te ir neierasti askētiska, allaž virtuozi izmantoto dzejas līdzekļu arsenālu viņš liek lietā taupīgi, it kā pārbaudīdams un izaicinādams pats sevi un vienlaikus nebaidīdamies atklāties lasītājam bez joka plēsēja un asprāša maskas. „Ir tapis jauns dzejoļu krājums, kurā pazīstams, visās paaudzēs populārs dzejnieks mums parādās jaunā, negaidītā gaismā," grāmatu raksturo redaktore Ieva Lešinska.

Jura Kronberga jaunās grāmatas atvēršana notiks šodien, 2.septembrī plkst. 18.00 Satori grāmatnīcā Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84/2.

Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojis Jura Kronberga dēls Egīls Kronbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV