Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dokumentālā filmu "Aiz Žoga" izrādīs festivālā Glāzgovā

Simona Kļaviņa, 16.09.2011. 09:43

No 20. līdz 23. oktobrim notiks Starptautiskais Cilvēktiesību dokumentālo filmu festivāls Glāzgovā, un tā programmā iekļauta Jura Podnieka studijā veidotā režisores Lienes Laviņas dokumentālā filma "Aiz Žoga".
Dokumentālā filmu "Aiz Žoga" izrādīs festivālā Glāzgovā

Filmas pirmizrāde Latvijā bija 2010.gada beigās, līdz šim filma demonstrēta arī Zagrebas kino festivāla programmā.

Filmas Anotācija

Filma veidota par ieslodzītajiem jauniešiem Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Filmas veidošana aizsākās 2009.gada rudenī , kad režisorei radās doma par šādas filmas tapšanu. Filmējot Cēsīs veiksmīgi tika realizētas radošās darbnīcas. Darbnīcās ieslodzītajiem jauniešiem bija iespēja apgūt tehniski kameras, skaņu ierakstīšanas, gaismošanas pamatzināšanas un praktiskās iemaņas. Tapušas arī 2 īsfilmas, kuru autori ir jaunieši. Noslēpumaini, noslēgti, cietuši un izdarījuši noziegumu. Tomēr vēl bērni.

Šī filma ir aicinājums sabiedrībai paskatīties uz notiekošo tur, aiz žoga. Šiem jauniešiem visbiežāk ir pietrūkusi ģimenes uzmanība, mīlestība un viņi izvēlējušies "nepareizos" draugus. Tā visa rezultātā izdarījuši noziegumus, sākot no zādzībām līdz slepkavībām. Skarba realitāte jau 14 gadu vecumā, par ko nākas atbildēt jau šobrīd un vēl vairākus gadus. Viņiem nav iespēja satikt savus draugus, braukt ar velosipēdu, spēlēt datorspēles, ceļot, iet uz ballītēm, apciemot vecmāmiņu un daudz citu lietu, kas ir tik pieejamas jauniešiem, kas nav ieslodzījumā. Noziegumu pēdas viņu dzīvē paliks uz mūžu.

Sabiedrība var neuzgriezt muguru, var censties izprast un pievērst uzmanību savu bērnu ikdienas gaitām, brīvā laika pavadīšanai un attiecībām ģimenē.

Filmas režisore Liene Laviņa, producente Simona Kļaviņa, Antra Cilinska.

Filmu var iegādāties Xnet interneta veikalā http://bit.ly/qysKiT

Filmas treileris:

Foto: kadrs no filmas "Aiz Žoga". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV