Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Arsenāla" sestdienas sveiciens pašiem mazākajiem kino skatītājiem

Laura Lizuma, 16.09.2011. 19:03

Starptautiskais kino festivāls „Arsenāls" sestdienas pirmspusdienas kinoteātrī „K Suns" sarūpējis īpašu animācijas filmu programmu. Darbi, kas tapuši tepat Latvijā, un režisori, kuri ar animācijas kino un tā skatītājiem viennozīmīgi ir lielos draugos, jau no plkst. 13.00 divu stundu garumā izklaidēs, izglītos un iedvesmos gan jaunos kinomīļus, gan līdzpaņemtos vecākus.
„Arsenāla" sestdienas sveiciens pašiem mazākajiem kino skatītājiem

Pirmā filmu programmā ir Rozes Stiebras filma „Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu". Pēc afroamerikāņu pasakas motīviem veidotais stāsts par bezbailīgo Brālīti Trusīti un fiziski spēcīgo, taču gaužām nejauko Lauvu, viena no Latvijas animācijas pamatlicējām Roze Stiebra parāda, ka pārlaicīgās vērtības kā drošsirdība, attapība un labā sirds, kaut arī rādītas dzīvnieku pasaulē, ir svarīgas arī šodien un starp cilvēkiem.

Daces Rīdūzes īsti rudenīgā filma „Zīļuks" animācijā iedzīvinājusi izcilās latviešu rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārastes radītos pasaku varoņus. Ulda Marhilēviča filmai rakstītās mūzikas pavadībā no ozolzīles dzimušais puisēns Stiebru ciemā meklē jaunas mājas, jaunus draugus un jaunus piedzīvojumus.

Ineses Zanderes vārds bērnu literatūras auditorijai noteikti nav svešs. Viņa ir arī Edmunda Jansona oriģināltehnikā veidotās animācijas filmas „Kā Lupatiņi mazgājās" scenārija autore. Lupatiņu ģimene – Zeķīte, Cimdiņš, Spilventiņš un Lakatiņš – noraugās, kā mazgājas Kaķis, un naski dodas iepazīt Ūdentiņu, vannas istabas Briesmoni un mazgāšanās priekus.
„Animācijas Brigādes" studijā tapusi filma „Tīģeris". Pilsētā uz ielas atrasta mīklaina kaste, no kuras nāk ņurdošas, kunkstošas un neizprotamas skaņas. Avārijas Brigādes komandai nu atkal laiks ķerties pie darba.

Par tiem, kas rāpo, tiem, kas lido, un tiem, kas pagaidām vēl ceļā – Nila Skapāna filma „Tārpiņš" ir parafrāze par mūžam aktuālām tēmām un negaidītām pārvērtībām.

Septembra skolas gaitas uzsākot, Reinis Kalnaellis kopā ar Indru Sproģi un Renāru Kauperu izveidojis lielisku alternatīvu cietajos vākos iesietajai ābecei. Filma „Joka pēc alfabēts" parāda, kā alfabēta apgūšanu mazajiem pārvērst par izklaidi un kā burti ātri vien sastājas pareizajā secībā un var tikt likti lietā.

Animācijas kino pirmspusdiena „Arsenālā" – 17.septembrī, no plkst.13.00 kinoteātrī „K Suns".

Par citiem „Arsenāla" notikumiem un filmu programmām var iepazīties festivāla mājas lapā www.arsenals.lv/arsenals un biļešu tirdzniecības vietās „Kino Citadele" un „Biļešu Servisa" kasēs.

Kino notiek „Arsenālā"!

Foto: kadrs no animācijas filmas „Kā Lupatiņi mazgājās". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV