Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

"Avatara" turpinājumi ar 60 kadriem sekundē

kinokino.lv, 21.09.2011. 07:59

Režisors Džeimss Kamerons "Avatara" turpinājumus gatavojas uzņemt ar 60 kadriem sekundē.
"Avatara" turpinājumi ar 60 kadriem sekundē

Visu laiku veiksmīgāko kinofilmu "Avatars" un "Titāniks" autors intervijā The Hollywood Reporter atklājis to, ka "Avatara" turpinājumus uzņems ar kamerām, kas ļauj uzņemt 60 kadrus sekundē. Par jaunajām tehnoloģijām esam ziņojuši, proti, industrijas līderi uzskata, ka drīzumā lielie kases grāvēji tiks filmēti ar 48 vai 60 kadriem sekundē ierasto 24 kadru vietā. Piemēram, Pīters Džeksons "Hobitu" filmē ar Red kamerām un 48 kadriem sekundē.

Kamerons vēlas "Avatara" turpinājumus padarīt vēl iespaidīgākus, jo 60 kadri sekundē ļauj skatītājam baudīt krietni iespaidīgāku klātbūtnes efektu. Pagaidām gan lēmums par konkrētu formātu nav pieņems, taču tas noteikti nebūs „vecais 24 kadru formāts".

Par to, kāda ir atšķirība, skatoties filmu, kas uzņemta ar 48 vai 60 kadriem sekundē ierasto 24 kadru vietā, režisors saka: „Tas ir tas pats, kad jūs, skatoties uz kādu ainavu pa logu, noņemat stiklu, lai ainavu varētu izbaudīt labāk. Galvenais iemesls ir attēla kvalitāte, un 48 vai 60 kadri sekundē to nodrošina, bet filmu demonstrētājam nav nekas jāmaina projektorā – lēca vai lampa. Vajadzīga tikai cita programmatūra," saka Kamerons.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: Džeimss Kamerons filmas "Avatars" filmēšanas laukumā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV