Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Stīvenam Spīlbergam piešķirta prestižā PGA godalga

kinokino.lv, 22.09.2011. 13:26

Stīvens Spīlbergs saņems Devida O. Selznika godalgu par sasniegumiem un ieguldījumu kino jomā, informē Deadline.
Stīvenam Spīlbergam piešķirta prestižā PGA godalga

Spīlbergs aktīvi darbojas kā producents, režisors un scenārists. Stīvens Spīlbergs ir visu laiku komerciāli veiksmīgākais režisors, viņš ir saņēmis vairākus desmitus godalgu, tostarp 3 Kinoakadēmijas balvas. Viņa filmu saraksts komentārus neprasa: "Žokļi", "E.T.", Indiana Džonsa filmas, "Šindlera saraksts", "Mākslīgais intelekts'", "Minhene" un citas. Drīzumā uz ekrāniem iznāks Spīlberga jaunākie darbi "Tintiņa piedzīvojumi" un "Kaujas zirgs".

Balva par izcilību un sasniegumiem kino industrijā nosaukta producenta D.O. Selznika vārdā, kurš bija viens no Holivudas „zelta ēras" milžiem. Ar šo godalgu iepriekš apbalvoti tādi kino industrijas darboņi kā Klints Īstvuds, Billijs Vailders, Džerijs Brukhaimers, Braienrs Greizers, Skots Rudins un citi.

Godalgu Spīlbergam pasniegs svinīgajā ceremonijā 2012.gada 21.janvārī Losandželosā Producentu Ģildes godalgu pasniegšanas ceremonijā.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: Stīvens Spīlbergs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV