Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Galerijā Wheels and Pictures atklās mākslinieces Anitras Bērziņas personālizstādi

EasyGet.lv, 04.10.2011. 13:11

No 7. oktobra līdz 3. novembrim galerijā Wheels and Pictures būs aplūkojama mākslinieces Anitras Bērziņas glezniecības, grafikas un melnbaltās fotogrāfijas personālizstāde „Skaisti", informē galerijas komanda. Izstāde apskatāma galerijā Rīgā, Brīvības ielā 40 katru darbdienu no pulksten 11:00 līdz 19:00.
Galerijā Wheels and Pictures atklās mākslinieces Anitras Bērziņas personālizstādi

Anitra Bērziņa par personālizstādi saka: „Izstāde "Skaisti" ir darbi, kurus radīt man bija prieks. Tos gleznojot, biju pacilāta un skaistu emociju apņemta. Skaists – tāds, kas ļoti patīk, tāds, kas sniedz estētisku baudījumu. Skaista ir daba, vienmēr un visur. Skaistas ir nejaušības, kas veidojas starp tinti un tēju, uz papīra izplūstot. Skaistas ir gaismas un ēnu spēles uz sienas. Skaisti ir ņirbošie ūdens atspulgi un migla. Es to vēroju un priecājos.

Jā, es nesekoju līdzi ziņām un notikumiem, kurus atspoguļo mediji. Dzīve ir daudz skaistāka un mierīgāka. Katra diena ir skaista, nevis kā ziņās ziņo, šodien ir sliktāk nekā vakar un rīt būs vēl sliktāk nekā šodien.

Mani neinteresē steigā noķert Laiku aiz astes. Mani neinteresē negācijas padarīt vēl tumšākas. Melnas lietas parādīt vēl melnākas nav liela māksla.

Ļoti vēlos gaišas lietas padarīt gaišākas un ja kādam skatoties uz šiem darbiem izdodas "aizmaldīties "aiz gleznas horizonta , tad tas ir skaisti."

Anitra Bērziņa 1988. gadā absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Stikla nodaļu. 2008. gadā Anitra Bērziņa ieguva Humanitāro zinātņu maģistra grādu glezniecībā. Vairāk kā divdesmit radošo gadu laikā Anitra Bērziņa strādājusi kā režisora asistente, koncertu koordinatore, kostīmu māksliniece, filmas ražošanas vadītāja, izstāžu kuratore un māksliniece. Anitra Bērziņa ir stikla māksliniece, grafiķe, dizainere, interjeriste, gleznotāja. Piedalījusies vairāk kā 80 izstādēs Latvijā, Eiropā, ASV, prezentējusi sevi 22 personālizstādēs, saņēmusi balvas un radošās stipendijas.

Vairāk informācijas:
www.wheelsandpictures.lv
www.anitraberzina.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV