Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Apstiprināti NKC 2011.gada filmu scenāriju atbalsta konkursa rezultāti

EasyGet.lv, 07.10.2011. 11:06

Ar mērķi stiprināt filmu nozares konkurētspēju un veicināt iespējami kvalitatīvāku stāstu iemūžināšanu kinofilmās, kā arī ņemot vērā to, ka scenārijs ir filmas pamatā un tā kvalitātei ir izšķiroša nozīme filmas veidošanā, Nacionālais kino centrs (NKC) jau otro reizi pēdējo gadu laikā rīkoja scenāriju atbalsta konkursu scenāristu kapacitātes celšanai, informē NKC pārstāve Kristīne Zvirbule.
Apstiprināti NKC 2011.gada filmu scenāriju atbalsta konkursa rezultāti

Šogad konkursā eksperti vērtēja divdesmit četrus, bet atbalstīja piecus projektus, no kuriem katrs saņems LVL 4200 viena scenārija rakstīšanai latviešu valodā NKC piedāvāta/apstiprināta konsultanta vadībā, kā arī sadarbībā ar Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RISEBA) un Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) scenāriju daļējai filmēšanai un testēšanai projekta īstenošanas laikā.

Konkursa finansējums tiek piešķirts šādiem scenāriju projektiem:

"Brīvībā palikušie cerēja, ka Edvards Līksna no cietuma nekad neiznāks" – scenārists Pauls Bankovskis, SIA „Film Angels Studio"

Edvards Līksna iznāca no cietuma un atklāja, ka tādas pasaules un tādu cilvēku, kādus viņš atceras, vairs nav, un saprata, ka ir jāpierāda sava eksistence - vispirms jau pašam sev.

"Kapos svētki" – scenāriste Elita Franciska Cimare, SIA „Arfifilm"

Kamēr citi kapos tikai atstāj mirušo miesiņas, Latvijā kapos svin svētkus, meklē un atrod ... dzīvos!

"Melānijas hronika" – scenārists Viesturs Kairišs, SIA „Mistrus Media"

Viena cilvēka svētceļojuma uz savu dzīvību hronika, kas vienlaicīgi ir latviešu tautas hronika.

"Pelnu sanatorija" – scenāristi Dāvis Sīmanis un Tabita Sīmane, SIA „Kinoklubs"

Izsūtījumā - svešā pasaulē atvaļināts I Pasaules kara ārsts pārdzīvo karu pats ar sevi, glābjot mežonīgu zēnu no vajāšanas un bojāejas.

"Saknes paliek" – scenārists Ivo Briedis, SIA „Tasse Film"

Mežā mīt cilvēks, par kuru padomju vara pat nenojauš un viņam uz to ir ietekme.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja NKC spēlfilmu eksperti Māris Putniņš (LKS pārstāvis), Uldis Cekulis (LKPA pārstāvis) un NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV