Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Fox International Channels uzsāk lokalizācijas procesu Latvijā

EasyGet.lv, 12.10.2011. 12:40 | komentāri (4)

Jau oktobrī seriāli un raidījumi kanālos Fox Life, Fox Crime un National Geographic būs skatāmi ar subtitriem latviešu valodā, informē Inese Saulāja.
Fox International Channels uzsāk lokalizācijas procesu Latvijā

Fox International Channels (FIC) ir starptautiska multimediju aģentūra, kas fokusējas uz maksas televīzijas kanālu satura nodrošināšanu un digitālo pakalpojumu izplatīšanu. Latvijas skatītājiem zināmākie FIC pārstāvētie maksas televīzijas kanāli ir Fox Life, Fox Crime un National Geographic, kas turpmāk kļus latviskāki. Pašreklāmas un anotācijas būs latviešu valodā, bet seriāli un raidījumi būs skatāmi ar subtitriem latviešu valodā.

Visiem trim kanāliem arī turpmāk būs pieejami divi audio: angļu vai krievu valodā. Kanālu lokalizācijas primajā posmā, jaunākajiem seriāliem un raidījumiem, izdevīgākajā laikā (Prime Time) ir pieejami subtitri latviešu valodā. Tālākā lokalizācijas procesā ir paredzēts ieviest latviešu valodas subtitrus pilnīgi visiem jaunajiem raidījumiem. Fox Life, Fox Crime un Natinal Geographic kanālus iespējams redzēt Lattelecom, Baltkom, Latnet, Izzi un Balticom klientiem visā Latvijā.

Lai veiksmīgi noritētu kanālu adaptācija latviešu valodai, kā arī servisa paplašināšanai vietējā tirgū, par reklāmas pardošanas un mārketinga izpilddirektori Latvijā ir pieņemta Ilze Buna.

"Pateicoties kanālu lokālajām versijām, (FIC) izplatītie kanāli Igaunijā ir iekarojuši 5% no visas audotorijas vecumā no 18 līdz 49 gadiem, un gandrīz 10% no sieviešu auditorijas vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Es saskatu tik pat potenciālu pieaugumu FIC kanāliem arī Latvijā. Turklāt lieliski ir tas, ka Fox kompānijai ir ekskluzīvas tiesības izrādīt pirmajiem jaunākās seriālu sezonas tādiem pasaulē populāriem un godalgotiem seriāliem, kā: "Troņa spēles" ("Game of Thrones"), "Boardwalk Empire", "Bīstamās mājsaimnieces" ("Desperate Housewives") un "Deksters" ("Dexter") jaunākās sērjas. Tas pats attiecas arī uz National Geographic aktuālākajiem raidījumiem. Mūsu izaicinajums ir apgūt Latvijas tirgu un paplašināt auditoriju," par jaunumiem stāsta Ilze Buna.

Savā jaunajā amatā I. Buna būs atbildīga par kompānijas komerciālo stratēģiju Latvijā. I. Bunai ir vairāk kā desmit gadu pieredze darbā mediju sektorā gan radio, gan televīzijā. Ilze Buna būs atbildīgā par reklāmas pārdošanu un mārketingu Latvijas teitorijā, savukārt visas Baltijas reģiona pārstāvniecības birojs atrodas Tallinā un FIC Baltijas direktore ir Igauniete Karoli Hindriks.

"Līdz ar mainīgo mediju vidi, kur skatītāji ir prasīgāki pēc kvalitatīva televīzijas satura, nišas televīzijas kanāliem ir lielākas iespējas iemantot skatītāju uzticību. Tie piedāvā konkrētu produktu, konkrētam skatītāju lokam. Savukārt kanālu lokalizācija ir vēl viens solis tuvāk mūsu auditorijai. Ar Ilzes Bunas pieredzi un līdzdalību, es esmu parliecināta par FIC izaugsmi Latvijas tirgū. Esam lepni piedāvāt pasaules kvalitātes raidījumus un seriālus Latvijas skatītājiem, ar iespēju sekot notiekošajam latviešu valodā," atzinīgi vērtē Karoli Hindriks, FIC Baltijas reģiona direktore.

Informācija par Fox International Cahnnels: http://www.foxinternationalchannels.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV