Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Warner Bros. uzsāk jaunu projektu ar Di Kaprio piedalīšanos

Raivis Žvagiņš, kinokino.lv., 12.10.2011. 12:53

Studija Warner Bros. ieguvusi tiesības ekranizēt Greiema Mūra scenāriju filmai "The Imitation Game", kurā galvenā loma atvēlēta filmu "Pirmsākums", "Atkritēji" zvaigznei.
Warner Bros. uzsāk jaunu projektu ar Di Kaprio piedalīšanos

Kā ziņo Collider.com, Warner Bros. nopirkusi Greiema Mūra scenāriju un tiek lēsts, ka darījuma summa satur skaitli ar septiņiem cipariem. Ņemot vērā, ka Mūrs šo scenāriju nerakstīja kādam noteiktam projektam, bet gan ar cerību, ka kāds producents kādreiz piedāvās sadarboties ar viņu, šis darījums ir vairāk kā veiksmīgs scenāristam.

Greimera Mūra debijas scenārijs ir par britu matemātiķa, datorzinātņu speciālista Alana Tūringa (titulbildē) dzīvi, tomēr tas nav vienīgais iemesls, kāpēc studija nolēma pievērsties šim stāstam. Galvenokārt, Warner Bros. lēmumu vieglāku padarīja aktiera Leonardo Di Kaprio interese un vēlme piedalīties projektā kā titullomas atveidotājam.

Neskatoties uz to, ka ar šķietami veiksmīgu scenāriju un talantīgo Leonardo Di Kaprio galvenajā lomā varētu pietikt, studija uzsākusi sarunas ar režisoru Ronu Hovardu, kurš ieguvis Oskara balvu par labāko režiju filmai "Brīnišķīgais prāts", turklāt režisors tāpat kā Di Kaprio ir ieinteresēts iesaistīties.

Alans Tūrings (1912 – 1954) bija britu matemātiķis, kurš atstāja milzīgu ietekmi datorzinātnēs. Tieši Tūringa centieni noformulēt jēdzienus "algoritms" un "datorika", kā arī viņa uzbūvētā Tūringa mašīna tiek uzskatīta par pamatu tam, ko mēs saprotam ar moderno datoru. Ne par velti Tūrings tiek uzskatīts par datorzinātnes tēvu, kas bija iemesls Stīva Džobsa lēmumam kompāniju Apple nodibināt par godu Tūringam.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: Alans Tūrings. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV