Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Radījums" apmeklēs Latvijas kinoteātrus

EasyGet.lv, 24.10.2011. 12:37

No 28. oktobra Latvijas kinoteātros būs redzama šausmu filma „Radījums" (The Thing), kura pirms nedēļas iznāca Ziemeļamerikas kinoteātros, informē "Acme Film". 2011. gada šausmu trilleris „Radījums" ir žanra klasikas, 1982. gadā tapušās Džona Karpentera šausmu filmas „The Thing" prīkvels.
„Radījums" apmeklēs Latvijas kinoteātrus

Paleontoloģe Keita dodas ekspedīcijā uz grūti pieejamu reģionu Antarktīdā, kur zinātnieki atklājuši senu kosmosa kuģi. Tajā atrodas sasalis citplanētieša organisms, kas eksperimenta rezultātā atdzīvojas. Atbrīvots no sava ledus cietuma, radījums sāk vajāt un nogalināt zinātniekus vienu pēc otra. Visu sarežģī tas, ka radījums ir apveltīts ar spēju pieņemt jebkura cilvēka veidolu. Keitai nākas apvienot spēkus ar pilotu Karteru, lai uzvarētu šajā nevienlīdzīgajā cīņā.

Filmas režisoram Matijam van Heijningenam, kurš 15 gadus darīja tikai to, kā filmēja reklāmas, „Radījums" kļuva par pirmo uzņemto filmu. Režisors norādījis, ka viņš ir Džona Karpentera darba liels pielūdzējs.

M. Heijningens piekrita strādāt pie filmas „Radījums" ar diviem nosacījumiem: visus filmas varoņus – atveidos Norvēģu aktieri, un briesmoņi tiks izveidoti ar rokām, nevis ar datora palīdzību, kas liecina par filmas kvalitāti.

Interesanti ir tas, ka atšķirībā no Karpentera, kuram sagatavošanās filmai aizņēma vairāk nekā gadu, Heijningenam bija nepieciešami tikai trīs mēneši. Neskatoties uz ierobežoto laiku, režisors izmantoja savu iepriekšējo pieredzi reklāmas rullīšu filmēšanā un tika galā ar neparasto uzdevumu. „Reklāmas izgatavošana māca improvizēt, jo, ja projektam ir dotas tikai divas dienas, tev vajag divu dienu laikā visu izdarīt," norāda Matijs.

Oriģinālais nosaukums: "Radījums" (The Thing)
Žanrs: šausmu filma, trilleris
Režisors: Matthijs Van Heijningen
Lomās: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Eric Christian Olsen, Trond Espen Seim
Pirmizrāde Latvijā: 28.10.2011

Foto: kadrs no filmas "Radījums". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV