Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Parīzes pusnakts maģija filmā „Pusnakts Parīzē"

Agnese Gusarova, 27.10.2011. 08:59

Ņujorkas intelektuāļa Vudija Alena jaunākā filma "Pusnakts Parīzē" ir smalks, šarmants un valdzinošs ceļojums pa mīlestības galvaspilsētas šaurajām, bruģētajām ieliņām romantisku laternu gaismā un retro mūzikas pavadījumā.
Parīzes pusnakts maģija filmā „Pusnakts Parīzē"

Veiksmīgs amerikāņu kinoscenārists Gils Penders ar savu seksapīlo, gaišmataino līgavu Inesi kopā ar saderinātās vecākiem dodas izbaudīt Parīzes pievilcību. Inese nākotnē sapņo par ģimenes dzīvi Amerikā, bet Gils vēlētos apmesties kādā no Parīzes dzīvoklīšiem un izbaudīt pilsētas burvestību gan dienā, gan naktī, pie tam viņa ideālā dzīvesvieta būtu Parīze 20. gadsimta 20. gados, ko galvenais varonis uzskata par lielpilsētas „zelta gadiem". Sarežģījumi sākas, kad Gils saprot, ka mīl visu romantiķu pilsētu ar vēl lielāku degsmi nekā savu topošo sievu. Kādu nakti balodīšu ceļi pašķiras un Gils Parīzi atklāj no pavisam cita skatupunkta. Izrādās, Parīze ir pilna ar pārsteigumiem, sapņu iemiesojumu un maģiju.

Ouens Vilsons un Reičela Adamsa veiksmīgi rada strupceļā nonākuša pāra ainu, kamēr šarmantās franču aktrises Marionas Kotiljāras bohēmiskais tēls un aizsmakusī balss piešķir Alena rādītajai Parīzei seksapīla piegaršu. Aktieru kombinācija ir nevainojama, starp citu, galantas muzeja gides loma piešķirta Francijas pirmajai lēdijai Karlai Bruni.

Vudijs Alens uzņēmis elegantu un asprātīgu filmu par nostalģiju pēc pagājušā laika, kas mūs reizēm mēdz pavadīt. Varoņu vēlēšanās izbaudīt dzīvi, kas ir aizslīdējusi pagātnē, kaislība pret aizgājušo un vēlme pagriezt laika ratu atpakaļ atainota viegli un simpātiski ar Vudijam Alenam raksturīgo smalko prasmi paironizēt par cilvēciskām vājībām. Baudu sagādā arī 20. gadu sabiedrības krējuma dzīvesveida atainojums - elegantie „flapper" jeb divdesmito gadu dejotāju tērpi, dejas naktslokālos šampanieša skurbumā un garu cigāru dūmu mutulī, mākslinieciskā bohēma... Vudijs Alens rāda valdzinošu un krāšņu Parīzes seju, sevišķi spilgti izceļot tās noslēpumaino nakts vaigu.

Lai noskatītos filmas treileri, spied šeit.

Oriģinālais nosaukums: Midnight in Paris
Žanrs: komēdija, romantika, fantāzija
Filmas garums: 94 min.
Režisors: Woody Allen
Producents: Letty Aronson
Scenārija autors: Woody Allen
Mūzika: Jean-Marie Blondel
Lomās: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Marion Cotillard, Carla Bruni, Adrien Brody
Gads: Francija (2011)
Oriģinālā valoda: angļu, franču, spāņu
Latvijas kinoteātros no 04.11.2011 (Forum Cinemas, Cinamon) (Filma Latvijas pirmizrādi piedzīvoja kinofestivālā Arsenāls.)
Vecuma ierobežojums: 12+ Līdz 12 g.v.- neiesakām

Publicitātes foto, kadrs no filmas „Pusnaksts Parīzē"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV