Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Doktors Bebrs ārstē Gibsonu drāmā "Bebrs"

Agnese Gusarova, 31.10.2011. 09:29

Dziļā depresijā iegrimis rotaļlietu firmas direktors aizbrauc no savām mājām, lai atstātu pēdējo divu gadu garumā mākslīgi vīto ģimenes ligzdu. Vecākais dēls viņu necieš, jaunākais jūtas neviena nepamanīts un neredzams, bet sieva apkrāvusies ar darba kalniem, lai neapjēgtu realitātes absurdu. Vīrietis dodas uz viesnīcu un mēģina izdarīt pašnāvību, taču viņa centieni piedzīvo fiasko - tā vietā viņš saņem smagu belzienu un... runājošu bebru.
Doktors Bebrs ārstē Gibsonu drāmā "Bebrs"

Džodija Fostere, kas plašāk pazīstama kā talantīga aktrise, ir drāmas „Bebrs" režisore. Šajā lentē Fostere attēlo Voltera Bleka - inerta un dzīves nomākta vīrieša - sievu, bet galvenā loma piešķirta viņas ilggadējam kolēģim un draugam - skandalozajam Melam Gibsonam. Lai gan Mela privātās dzīves nianses un rasistiskie publiskie izteikumi turpina izraisīt sašutumu un diskusijas vērotāju starpā, Džodija Fostere sabiedrībā vienmēr aizstāvējusi aprunāto aktieri un pat nodēvējusi Gibsonu par „vismīlētāko vīrieti kino biznesā". Filma „Bebrs" tiek saukta par kino veterāna atgriešanos filmu industrijā kopš pēdējā publiskā skandāla - šķiršanās no draudzenes Oksanas Grigorjevas, kura apgalvo, ka aktieris nervu sabrukumu laikā iekaustījis viņu.

„Bebrs" ir ekscentrisks, neordinārs stāsts, kas ataino personības pilnīgu sabrukumu un sašķelšanos un neparastus veidus, kā galvenais varonis cenšas atrisināt samilzušās komplikācijas. Pārtapšana par bebru vīrietim kļūst par savdabīgu lomu, kas ļauj atkal noticēt, ka viss var būt labi. Uz visu jocīgo Gibsona varoņa darbību fona patīkami izceļas jauniešu romantisko attiecību veidošanās, bet arī šis apstāklis nespēj glābt filmas izmisīgi drūmo vēstījumu. Volters Bleks ir slīkstošs kuģis, kas nespēj atgriezties pagātnes laimīgajā krastā. Lai turpinātu ceļu, viņam ir jāšķiras no sabojātajām detaļām, kas traucē viņam doties uz priekšu. Mels Gibsons pārliecinoši parāda bezcerīgu, nomocītu un sagrautu personību.

Ja šo filmu aplūko kā realitātē iespējamu stāstu, tad to var nosaukt par prātā sajukuša cilvēka likteņa un viņa ģimenes locekļu dzīves postīšanas atainojumu vienlaikus. Ja „Bebru" uztver kā metaforu, tad filma, iespējams, liks aizdomāties par apgrūtinošo pagātnes nastu, ko mēs turpinām nest līdzi tagadnē, ignorējot faktu, ka esam neatgriezeniski mainījušies.

Oriģinālais nosaukums: The Beaver
Žanrs: drāma
Filmas garums: 91 min.
Režisors: Jodie Foster
Producents: Dianne Dreyer, Steve Golin
Scenārija autors: Kyle Killen
Mūzika: Marcelo Zarvos
Lomās: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Cherry Jones, Jennifer Lawrence, Riley Thomas Stewart
Gads: ASV (2011)
Oriģinālā valoda: angļu
Latvijas kinoteātros no 11.11.2011 (Pirmizrādi Latvijā filma piedzīvoja festivālā „Arsenāls".)
Vecuma ierobežojums: 12+ Līdz 12 g.v.- neiesakām

Foto: kadrs no filmas "Bebrs". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV