Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lācplēša dienā Cēsīs vēsturnieki diskutēs par varonību

EasyGet.lv, 07.11.2011. 12:48

Šogad atzīmējot Lāčplēša dienu, uzmanība tiek vērsta uz varoņiem mums apkārt. 11. novembrī Cēsīs gaidāmajā diskusijā vēsturnieki runās ne tikai par tiem, kuri cīnījās vēsturiski nozīmīgajā laikā, bet arī mēģināsim saprast vai vārdam „varonis" un „varonība" mainījusies nozīme mūsdienās, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Daiga Janševska.

Vēsturnieks Kaspars Kļaviņš ieskatīsies tēmā „A.Pumpurs un viņa varoņeposs", bet vēsturnieks Tālis Pumpuriņš iepazīstinās klātesošos ar varoņiem cēsniekiem nelielā stāstījumā „Cēsnieki – Lāčplēša ordeņa kavalieri: stāsti par varoņiem mums līdzās".

Diskusiju vadīs vēstures entuziasts Andris Geidāns izjautājot Jaunā Rīgas teātra aktieri, kam tuva karavīru likteņu tematika – Vili Daudziņu. „Laiks kad lietas postulē ir pagājis, šis pienācis brīdis pašiem atrast un apzināties vārda „varonis" formulējumu," par gaidāmo diskusiju saka vēstures entuziasts Andris Geidāns. Iedziļinoties vēsturiskajos notikumos un salīdzināt dažādus literatūras avotus, Andris Geidāns ir atklājis interesantus vēsturisko faktus par varoņiem, tādējādi rosinot diskusijas par to, vai varonis ir varonis, vai tas nav nekas vairāk kā notikumu interpretācija?

Ikviens aicināts 11.novembrī plkst.13:00 uz lekcijām un diskusiju par varonības tēmu Rīgas Pedagoģijas Izglītības un Vadības Akadēmijas telpās.

Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV