Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

"Teātra Observatorija" sadarbojas ar muzikālo teātri "Ginger&Fred"

EasyGet.lv, 09.11.2011. 09:10

Teātra Observatorija 22. septembrī bija spiesta beigt tikko kā veiksmīgi sākto teātra sezonu Kongresu nama Jaunajā zālē pēc SIA Rīgas Namu lēmuma, kas paredz teātra darbu pārtraukt un Teātra Observatoriju izlikt no telpām. Teātra Observatorijas zāle tika aizzīmogota, teātra darbs pārtraukts. Palīdzīgu roku Teātra Observatorijai sniedz jaunais muzikālais teātris Ginger&Fred, un decembrī skatītājiem būs iespēja redzēt dažas no Teātra Observatorijas izrādēm muzikālā teātra Ginger&Fred telpās Tērbatas ielā 2, Rīgā, informē teātra komanda.
"Teātra Observatorija" sadarbojas ar muzikālo teātri "Ginger&Fred"

Teātra Observatorijas aktieris Andris Bulis oktobra sākumā kļuva par Starptautiskā monoizrāžu festivāla Zvaigzne laureātu, lai gan bija spiests spēlēt izrādi "Lidojums" bez dekorācijām, bez kostīma, izrādei neierastā telpā. Teātra Observatorija pateicas par viesmīlību aktieru klubam Hamlets

Pašlaik palīdzīgu roku Teātra Observatorijai sniedz jaunais muzikālais teātris Ginger&Fred, kas uzaicināja Teātra Observatoriju sadarboties, un decembrī skatītājiem būs iespēja redzēt dažas no Teātra Observatorijas izrādēm muzikālā teātra Ginger&Fred telpās Tērbatas ielā 2, Rīgā.

Pateicoties sadarbībai ar teātri Ginger&Fred, skatītājam būs pieejamas "slēgtās" un "aizliegtās" Teātra Observatorijas izrādes.

Teātra Observatorija uz Ginger&Fred skatuves piedāvās skatītājiem iemīļotās izrādes "Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula Paula melodijās", "Lidojums", "Ilgu tramvajs", kā arī tikšanos un sarunas ar skatītājiem Ziemassvētku noskaņās koncertā "Brīnuma gaidās", kurā piedalīsies Teātra Observatorijas aktieri Maija Doveika, Andris Bulis, Karīna Tatarinova, Rihards Lepers un citi.

Teātra Observatorijas kolektīvs joprojām cer uz pozitīvu Rīgas Domes ierēdņu lēmuma maiņu un atļauju Teātra Observatorijai turpināt darbu sava teātra telpās Kongresu nama Jaunajā zālē.

Ginger&Fred ir dibināts šā gada septembrī. Pamatdarbības virziens ir muzikālās teātra izrādes. Pirmo pastāvēšanas sezonu Ginger&Fred ir uzsācis ar muzikālo izrādi "Edith Piaf". Izrāde tapusi sadarbībā ar Lietuvas nacionālo drāmas teātri un Lietuvas nacionālo operu.

Patlaban notiek aktīvi mēģinājumi nākamajam uzvedumam - muzikālajai komēdijai "Džezā tikai meitenes", kurā lomas spēlē Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane, Indra Burkovska, Jānis Vimba un Mārtiņš Egliens, Dailes teātra aktrise Ilona Balode, Latvijas Nacionālās operas vokāls Andris Lapiņš, kā arī Latvijā dzīvojošais harizmātiskais dziedātājs Roberto Meloni. Pirmizrāde gaidāma nākamā gada janvārī.

Tāpat decembrī Ginger&Fred skatītājiem piedāvās Dinner Show, kas patlaban Latvijā vēl ir jauns un neapgūts žanrs. Par kultūras sadaļu Dinner Show rūpēsies Igaunijas kompānija Dance Factory, kas jau vairāk kā desmit gadus aktīvi sadarbojas ar Tallink.

Līdz ar to uzskatāms, ka Ginger&Fred ir savā ziņā unikāla teātra un mākslas telpa, kas apvieno visas trīs Baltijas valstu mākslas pārstāvjus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV