Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Šodien atklās dizaina izstādi "Make"

EasyGet.lv, 16.11.2011. 09:23

Tikai pusotru nedēļu – no šodienas līdz 27. novembrim – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) būs apskatāma dizaina izstāde „Make", informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
Šodien atklās dizaina izstādi "Make"

Izstāde „Make" ir starptautiskas dizaina radošās darbnīcas „Make Design! Dutch Design Made in Latvia" rezultāts. No 7. līdz 12. novembrim tā norisinājās Mākslas muzejā „Rīgas Birža", piedaloties Latvijas Mākslas akadēmijas un Eindhovenas Dizaina akadēmijas (Nīderlande) maģistrantūras studentiem, kuri veidoja jaunus produktus dažādās latviešu tradicionālās amatniecības tehnikās. Darbnīcu vadīja pasaulē atzīti dizaina speciālisti Rianne Makinka (Rianne Makkink) un Jans Bulens (Jan Boelen).

Rianne Makinka ir Eindhovenas Dizaina akadēmijas Socialā dizaina MA programmas pasniedzēja. Pēc izglītības arhitekte, Rianne Makinka ir pasniegusi arhitektūras projektēšanu dažādās Nīderlandes un Beļģijas universitātēs. Arhitektūras un pilsētplānošanas biroja Max.1 līdzdibinātāja.

Pēc vairāku gadu karjeras arhitektūras teorijā un praksē uzsākusi sadarbību ar nīderlandiešu dizaineru Jirgenu Beju (Jurgen Bey), ar kuru kopā 2002. gadā nodibinājusi dizaina biroju „Studio Makkink & Bey". Studija šobrīd ir viena no starptautiski atzītākajām Nīderlandes dizaina apvienībām. Biroja darbībā būtisku lomu ieņem izpēte un teorija, to raksturo dizaina nozares robežu pārkāpšana un starpdisciplinaritāte. Studijā radītie darbi apliecina vēlmi dizainam piešķirt stratēģisku lomu sabiedrībā.
www.studiomakkinkbey.nl

Jans Bulens ir mākslas un dizaina kritiķis un kurators, Eindhovenas Dizaina akadēmijas Sociālā dizaina nodaļas vadītājs. 2002. gadā viņš nodibinājis un vēl joprojām vada Mūsdienu mākslas muzeju „Kunstcentrum Z33", kas kļuvis par nozīmīgu Beļģijas mākslas un arhitektūras norišu centru. Jans Bulens ir arī Flāmu arhitektūras un dizaina komitejas priekšsēdētājs.
www.z33.be

Projekts „Make Design! Dutch Design Made in Latvia" īstenots ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības, Mākslas muzeja „Rīgas Birža" un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja atbalstu.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu iela 10/20)
Darba laiks:
Katru dienu 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Trešdienās 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pirmdienās slēgts

Biļešu cenas:
Pieaugušie: LVL 1,00
Skolēni, studenti, pensionāri: LVL 0,50

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV