Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Opera "Dons Žuans" un koncerts "Leģendārie trīs tenori" uz kino "Rīga"/ "Splendid Palace" lielā ekrāna

EasyGet.lv, 23.11.2011. 10:17

Kino "Rīga"/ "Splendid Palace" saviem skatītājiem vēlas dāvāt īpaši gaišus un sirsnīgus svētkus, tāpēc šajos Ziemassvētkos kinoteātris ir sagādājis divas pārsteidzoši muzikālas dāvanas mūzikas un mākslas mīļotājiem, informē Aiga Millere.

7. decembrī plkst. 19:00 uz lielā ekrāna apmeklētāji varēs klātienē vērot La Scala jaunās sezonas atklāšanu, tiešraidē klausoties Volfganga Amadeja Mocarta operu 2 cēlienos – "Dons Žuans". Galvenajās lomās redzēsiet Peteru Mateju, Annu Ņetrebko un Barbaru Fritolli.

Dzīves baudītāju Donu Žuanu vienmēr vadījusi nepārvarama vēlme iekarot sieviešu sirdis. Neticamā ātrumā viņā uzvirmo kaisle, taču tikpat ātri tā izdziest. Uzticība un stabilitāte Donam Žuanam ir kas svešs, bet veiklība, drosme un cīņa par brīvību un personiskajiem ideāliem, ļauj nepadoties liktenim.

Bet jau 8. decembrī plkst. 19:00 apmklētājus pārsteigs trīs leģendāri tenori - Lučiāno Pavaroti, Plasido Domingo, un Hosē Karerass – pirmajā izcilajā koncerta ierakstā 1990.gadā Karakallas termās (Baths of Caracalla), Romā.

Brīnumainā mūzika dzima 1990. gada jūlijā, kad Romā, uz Karakallas termu skatuves kāpa Lučiano Pavaroti, Plasido Domingo un Hosē Karerass, lai kļūtu par 3 pasaules izcilākajiem tenoriem. Šis vēstures lieliskākais muzikālais notikums ir kā bijību iedvesoši svētki, ko piepilda slavenākie skaņdarbi, kas jebkad radīti tenora balsij.
Tenori izpildīs tādu slavenu komponistu kā Francesco Cilèa, Giacomo Meyerbeer, Giacomo Puccini, Franz Lehár, Vincenzo di Crescenzo, Salvatore Cardillo, Ernesto De Curtis, Agustín Lara, Pablo Sorozabal, Umberto Giordano, Eduardo Di Capua, Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber sacerētus skaņdarbus.

Biļetes pārdošanā kino „Splendid Palace" (k/t „Rīga") un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena: 9.00 Ls un 7.00 Ls.

* Atgādinām, ka tiešraidēs sezonas laikā ir iespējama solistu maiņa.

Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV