Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Brūss Liptons "Ticības bioloģija"

EasyGet.lv, 25.11.2011. 09:37

Apgāds „Lietusdārzs" izdevis Brūsa Liptona „Ticības bioloģiju", grāmatu, kas sacēla īstu vētru zinātnieku aprindās. Šis darbs ilgi atradās laikraksta The New York Times visvairāk pirkto izdevumu sarakstā. 2006. gadā „Ticības bioloģija" atzīta par gada labāko zinātnes sasniegumiem veltīto grāmatu. Kāpēc?
Brūss Liptons "Ticības bioloģija"

Autors, bioloģijas zinātņu doktors, ir viens no šūnu bioloģijas celmlaužiem, kura darbs zinātniekiem visā pasaulē licis pārvērtēt līdzšinējos atklājumus molekulārajā bioloģijā un gēnu inženierijā. Tas ļāvis apjaust cilvēka genoma patieso nozīmi.

Gadu desmitiem tika pieņemts, ka cilvēka smadzenes un DNS ietekmē itin visu, kas saistīts ar personību. Brūsa Liptona sensacionālais darbs pierādīja, ka ārējā vide spēj ietekmēt cilvēka šūnu rīcību un fizioloģiju, ieslēdzot un izslēdzot gēnus. Viņa pētījumi kļuva par pamatu vienai no mūsdienu svarīgākajām pētniecības jomām, proti, epiģenētikas zinātnei.

Grāmatā "Ticības bioloģija" aprakstīti molekulārie ceļi, kas savieno prātu ar ķermeni, ļaujot mūsu domām un uzskatiem ietekmēt ķermeņa funkcijas un procesus. Šis izdevums sniedz atbildes uz daudziem jautājumiem ne vien par dzīvības rašanos, bet arī tās fizioloģiskajiem procesiem un vietu mūsdienu pasaulē.

Grāmatas apakšvirsraksts „Šūnu pasaules noslēpumi" ietver gan jau atklāto, gan vēl atklājamo.

Lūk, kā „Ticības bioloģiju" novērtējis Gregs Bradens, latviešu lasītājam labi pazīstamais katram cilvēkam visbūtiskāko jautājumu risinātājs,: „Lieliska grāmata! Brūss Liptons piedāvā neko vairāk vai mazāk kā ilgi meklēto trūkstošo saistību starp dzīvību un apziņu. Esmu nešaubīgi pārliecināts, ka "Ticības bioloģija" kļūs par mūsu tūkstošgades zinātnes stūrakmeni."

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV