Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kristianas Dimiteres darbu izstāde "Sekulārā rezonanse"

EasyGet.lv, 08.12.2011. 18:36

No 12. decembra Galerijā Alma būs apskatāma Kristianas Dimiteres personālizstāde "Sekulārā rezonanse", informē galerijas pārstāvji.
Kristianas Dimiteres darbu izstāde "Sekulārā rezonanse"

Mūsdienu mākslā var definēt dažādus virzienus, tajos iespējams nolasīt konceptuālu stratēģiju un aktuālo stilistiku. Taču ir mākslinieki, kuru darbus grūti šādi sistematizēt - tomēr tie nebeidz mūs pārsteigt ar patiesumu un valdzināt ar savu nepieradinamo stilu . Šādi varētu raksturot Kristiānu Dimiteri .

Māksliniece, kura pazīstama ar to, ka vienlīdz atraisīti glezno, zīmē, ilustrē, veido scenogrāfiju un animāciju, šoreiz būs pārstāvēta ar deviņām skulptūrām un vienu objektu.
Lielākā daļa skulptūras ir veidotas vienā eksemplārā – ģipsī ,kurš pēc tam apgleznots ar temperu.

Māksliniece strādā vairāk intuitīvi, viņai patīk spēlēties ar paradoksiem . Piemēram krūšutēls Eiropa - pašapmierināta līgava ar kailām krūtīm vai Šeherzada – apslēpta čādrā, ar dumpīgi savilktām uzacīm.

"Esmu piedzimusi aktieru ģimenē. Teātri iemīlēju tik ļoti, ka reizēm man tas likās tā pati realitāte ,kas dzīve. Pieaugot ievēroju ,ka pasaule bez īpašas inscenēšanas ir brīnišķīgi nopietni paradoksāla...." atzīst Kristiana Dimitere.

Kristianas Dimiteres darbi kolekcijās:

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīga / Latvija
Swedbankas mūsdienu mākslas kolekcija ,Rīga / Latvija
Halsmstates pilsētas muzejs, Halmstate, Zviedrija,
Privātkolekcijās Latvijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Itālijā, ASV

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV