Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Decembra otrās puses pasākumi ¼ Satori telpā/ Birojnīcā

¼ Satori komanda, 12.12.2011. 13:19

Decembris ir pasākumu piesātināts. Arī ¼ Satori, sadarbībā ar citiem, piedāvā jaukus, izglītojošus pasākumus vēl pirms Ziemassvētkiem.
Decembra otrās puses pasākumi ¼ Satori telpā/ Birojnīcā

Oksfordas universitātes pētnieka Sebastiena Borē lekcija

Šodien, 12.decembrī, plkst. 18.30 - Oksfordas universitātes pētnieka Sebastiena Borē (Sebastien Boret) lekcija „No sociālās nemirstības uz ekoloģisko: radniecība, ekoloģija un nāve Japānā".

Kopš 20. gadsimta deviņdesmitajiem gadiem kopienas visā pasaulē ir sākušas veidot videi draudzīgas kapsētas, kuras veicina lielu zemes patību un to bioloģiskās daudzveidības reģenerāciju. Japānas ekoloģiskais apbedīšanas veids ir koku kapsētas (jumokusō). Sebastiena Borē lekcija balstās materiālos, kas iegūti veicot divus gadus ilgu lauka darbu koku apbedīšanas kopienā. Sebastiens Borē (Sebastien Boret) ir pētnieks Oksfordas universitātē. Lekcija notiks angļu valodā, tā ir publisks bezmaksas pasākums.

Seminārs par inovāciju veicināšanu

Trešdien, 14.decembrī, plkst. 18.30 notiks seminārs RTU Rīgas Biznesa Skolas (RBS) absolventiem un studentiem par inovāciju veicināšanu. Semināru vadīs RBS absolvents, Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums. Semināra ieejas maksa - RBS studentiem un absolventiem - 10 LVL, pārējiem - 15 LVL.

Lībiešu ābeces atvēršanas svētki

Ceturtdien, 15.decembrī, plkst.18.00, starptautisko lībiešu valodas un kultūras gadu noslēdzot, notiks K. Staltes sastādītās grāmatas „Jelzi sõnā. Ābēd ja īrgandõks lugdõbrōntõz" (Dzīvais vārds. Ābece un sākuma lasāmgrāmata) un skolotājiem paredzēta bukleta „Lībieši 44 atbildēs" atvēršanas svētki. Pasākumu rīko Latviešu valodas aģentūra un Līvõ Kultūr sidām (Lībiešu kultūras centrs). Pasākums bez ieejas maksas.

Lekciju kurss par viduslaiku mūziku

Piektdien, 16.decembrī, plkst.18.30 - pēdējā no trijām Guntara Prāņa lekcijām par viduslaiku mūziku – „Mistēriju spēles - spilgts vēstījuma veids viduslaikos".

Viduslaiku mistēriju spēles - atraktīvs un daudzveidīgs dažādu mūzikas un mākslas izpausmes veidu sintēzes paraugs. Ludis Danielis - mistēriju spēle, kas savaldzināja pasauli un "sagatavoja ceļu" operai.
Lekcijā, līdztekus izvērstam stāstījumam, lektors piedāvā noklausīties precīzus piemērus, dažus no tiem paša izpildījumā. Ieejas maksa – 7 LVL.

Divu jaunu apgāda Mansards izdotu grāmatu prezentācijas

Svētdien, 18.decembrī, plkst.16.00 notiks Jura Helda grāmatas "Tumsas krīts" atvēršanas svētki, ko organizē izdevniecība Mansards (publisks bezmaksas pasākums)

Otrdien, 20.decembrī, plkst. 18.00 - Uģa Segliņa grāmatas "Lieso laiku laimes formulas" atvēršana, organizē izdevniecība Mansards (publisks bezmaksas pasākums)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV