Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Prezentēs kalendāru 2012 „Gunāra Bindes fotogrāfiju kolekcija"

EasyGet.lv, 19.12.2011. 16:50

Ceturtdien, 22. decembrī, plkst. 17:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Rīgā, Mārstaļu ielā 8, nekustamā īpašuma uzņēmums „Latio" prezentēs melnbaltās fotogrāfijas kalendāru 2012. gadam – „Gunāra Bindes fotogrāfiju kolekcija", informē „Latio" tirgus pārskatu projektu vadītājs Roberts Kārkliņš.
Prezentēs kalendāru 2012 „Gunāra Bindes fotogrāfiju kolekcija"

„„Latio" melnbaltās fotogrāfijas kalendārs iepriekšējos gados bijis daudzveidīgs savā saturā un formā. Kalendārā bijuši iekļauti dažādu paaudžu autoru darbi, vairāki kalendāri veidoti ar noteiktu tematisku ievirzi, tajos publicēti autoru grupu darbi, savukārt vairāki kalendāri veltīti kāda noteikta Latvijas fotogrāfijas meistara daiļradei. Esmu gandarīts, ka 2012.gada kalendāru veido latviešu fotomākslas klasiķa, izcilā inscenētāja un tēlu meistara Gunāra Bindes darbi. Zīmīgi, ka 2012.gadā meistaram apaļa jubileja – 50 gadi kopš radošās darbības sākuma," saka „Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Kalendārā iekļautas dažādos gados tapušas Gunāra Bindes fotogrāfijas. „Tie ir 12 darbi par attiecībām. Mēs esam blakus, bet vairs neesam blakus. Vēlme noturēt un vēlme aiziet – „Siena", uzticēšanās, sapnis – „Lidojums", māte un bērns un prieks par esību – „Vējš no jūras", mīlas pavasaris – „Deja", „Slepenā tikšanās", divi un jautājums par iniciatīvu, kurš? – „Spēle", „Vārti". Šī melni baltā saspēle ir Gunāra ideju inscenējums, kuros režisora stingrā roka ir nejūtama. Augstas klases mākslinieciskā dokumentalitāte. Skatītājam gada garumā ir dota iespēja pašam izspēlēt šos attiecību modeļus," kalendāra ievadvārdos raksta mākslas zinātniece Sarmīte Sīle.

Tradicionālo melnbaltās fotogrāfijas kalendāru Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanas un saglabāšanas projekta ietvaros „Latio" izdod kopš 2004.gada. Ierobežotā skaitā – 1000 eksemplāros – izdotais kalendārs gadu gaitā ir kļuvis par savdabīgu kultūras dzīves ilgtermiņa tradīciju un paliekošu vērtību Latvijas fotogrāfijas vesturē.

„Latio" melnbaltās fotogrāfijas kalendāra prezentācija notiek Latvijas Fotogrāfijas muzejā, kur līdz 29.janvārim apskatāma Gunāra Bindes privātkolekcijas izstāde ar aptuveni 70 dažādu autoru fotogrāfijām, atklājot ievērojamo fotogrāfu arī kā kolekcionāru. Izstādē iekļautie darbi Gunāra Bindes īpašumā nonākuši kā dāvinājums no viņam personīgi pazīstamiem un satiktiem šo darbu autoriem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV