Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ziemassvētku kauju 95. gadadienas piemiņas pasākumi

EasyGet.lv, 03.01.2012. 15:20

Sestdien, 7. janvārī, ikviens aicināts apmeklēt piemiņas pasākumus Babītes un Jelgavas novados.

Interesenti aicināti uz piedalīties Ziemassvētku kauju piemiņas pasākumā, kas veltīts Ziemassvētku kauju 95. gadadienai un, kā ierasts, norisināsies Jelgavas novada Valgundes pagastā un Babītes novada Babītes pagastā, informē Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila.

Programmā:
Plkst.12.00 Piemiņas Dievkalpojums Jelgavas Sv.Annas ev.-lut.baznīcā
Plkst.14.00 Pasākums Latvijas Kara muzeja filiālē "Mangaļos",
Plkst.16.00 Kritušo strēlnieku piemiņas brīdis "Antiņu" kapsētā,
Plkst.17.30 Atmiņu ugunskuri Ložmetējkalnā.

Babītes novada pašvaldības organizētajā pasākumā Antiņu kapsētā plkst. 16.00 notiks svinīgās uzrunas, jaunsargu svinīgais solījums un ziedu nolikšana. Muzikālo pavadījumu sniegs Babītes vidusskolas skolēnu ansamblis un pūtēju orķestris "Zelmeri".

Aicinātie dalībnieki un viesi: Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, Nacionālo bruņoto spēku kapelāns, LR Aizsardzības ministrijas pārstāvji, jaunsardzes vadītājs majors Broņislavs Mačuļskis un jaunsargi, Jelgavas pūtēju orķestris "Zelmeri" (vadītājs Jānis Kurpnieks), Babītes vidusskolas skolēni un skolotāji.

Organizē: Valgundes pagasta pārvalde, Jelgavas novada pašvaldība, Babītes novada pašvaldība, Jelgavas 52.Zemessardzes kājnieku bataljons un Latvijas kara muzejs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV