Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Šovakar jaunā LTV seriāla "Eņģeļu māja" pirmizrāde

ltvzinas.lv, 03.01.2012. 17:34

Jau šovakar pie skatītājiem nāks Latvijas Televīzijas jaunais oriģinālseriāls "Eņģeļu māja"! Seriāla pirmizrāde LTV1 ēterā sāksies tūlīt pēc "Panorāmas", plkst. 21:15, savukārt pirms tās - plkst. 20:00 - raidījums "100g kultūras. Kino klubs" iepazīstinās ar seriāla tapšanu.
Šovakar jaunā LTV seriāla "Eņģeļu māja" pirmizrāde

Turpmāk seriāls "Eņģeļu māja" būs skatāms no otrdienas līdz ceturtdienai plkst. 20:00.

""Eņģeļu māja" ir stāsts par mums pašiem. Šodienā. Visās paaudzēs. Par šķiršanos un satikšanos, par pagātnes noslēpumiem un cerībām, kredītiem un pelņu, par vientulību un kopābūšanu. Par cerību piepildījumu, kas jebkurā vecumā ļauj un dod iespēju sākt dzīvi no jauna un neizsamist," stāsta seriāla scenārija un dialogu līdzautore, atzītā latviešu dramaturģe Evita Sniedze.

"Eņģeļu māja" tiek filmēta reālā vidē - daudzdzīvokļu namā. "Tas nodrošina īstenības izjūtu - iespējams, radošajai komandai ir fiziski grūtāk, bet rezultāts ir patiesāks, jo klāt nāk ikdienišķā sadzīve. Esam jauka kompānija, kurā ir izcili aktieri un savas jomas profesionāļi: esmu priecīgs un pateicīgs, ka viņi piekrituši darīt šo lielo darbu. Strādājam maksimāli godprātīgi, lai rezultāts būtu baudāms gan vizuāli, gan saturiski," uzsver seriāla režisors Armands Zvirbulis.

Galvenajā - psihoterapeites Annas lomā - redzēsim Liepājas teātra aktrisi Inesi Kučinsku, kura šobrīd piedzīvo īstu radošā viļņa sajūtu: novembrī ieguvusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada labāka aktrise, bet pavasarī - Lilitas Bērziņas balvu.

"Seriāls ir ilgstošs process, tāpēc varoņa īpašības atklājas pakāpeniski. Bet Annas raksturīgākās īpašības varētu būt uzņēmība, prasīgums pret sevi. Patiesībā tēlu interesantāku padara vājības, tāpēc ceru, ka tam vēl atklāsies kādas ēnas puses, kas padarīs to krāsaināku," saka aktrise, vaicāta par savas varones būtību.

Seriālā filmējas arī Ģirts Jakovļevs (Annas tēvs Jānis Freibergs), Lilita Ozoliņa (Annas māte Hermīne), Ivars Puga, Intars Rešetins, Dita Lūriņa, Egons Dombrovskis, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa, Tālivaldis Lasmanis, Artūrs Krūzkops un daudzi citi lieliski Latvijas teātru aktieri.

Seriāla "Eņģeļu māja" scenārija un dialogu līdzautors ir Jānis Zandbergs, oriģinālmūzikas autors - Niks Matvejevs, vadošais operators - Igors Tūns. Par seriāla scenogrāfiju rūpējas Andra Hince. Projekta vadītāja - Žanete Ostreiko.

Šovakar, seriāla pirmajā sērijā...

Rit bagātā uzņēmēja Freiberga meitas Annas pirmā darba diena psihoterapijas privātpraksē, ko finansē viņas tēvs. Freibergs satiek kaimiņieni Lidiju. Aleksandrs, viļoties sievā, labākajā draugā un biznesā, kuru bija veidojis no pašiem pamatiem, atvadās no sava kabineta, no bēdām piedzeras un nejauši nokļūst Annas psihoterapijas kabinetā. Abi, tikko iepazinušies, atklāj, ka tiem bez nejaušās satikšanās ir vēl kas kopīgs. Tajā pat laikā Lauma, kas ir Annas kabineta vadītāja un palīdze, satiek Kalvi, savu pirmo un vienīgo mīlestību, no kura pirms vairākiem gadiem atteikusies. Viņi atklāj, ka dzīvo vienā mājā.

Šovakar, raidījumā "100g kultūras. Kino klubs"...

Tiekamies Latvijas Televīzijas jaunā seriāla "Eņģeļu māja" aizkulisēs! Daudzstāvu jaunbūve Teikā pārvērsta par filmēšanas laukumu! Ko slēpj "Eņģeļu māja", un kāpēc režisors Armands Zvirbulis seriālu veido, izmantojot kino paņēmienus? Ko "Eņģeļu mājā" dara gada labākā aktrise Inese Kučinska un kino zelta laikus pieredzējušie Lilita Ozoliņa un Ģirts Jakovļevs? Atbildes uz šiem jautājumiem sniegs raidījums "100g kultūras. Kino klubs".

Viss par seriālu - LTV1 mājas lapas vietnē ltv1.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV