Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Komiksu kultūras žurnāls kuš! piedāvā divas starptautiskas komiksu ekspozīcijas

EasyGet.lv, 06.01.2012. 11:59

No 12. janvāra līdz 12. februārim kultūras platformā Nabaklab būs skatāmas divas starptautiskas komiksu mākslas izstādes - "Nordicomics" un "Naturegraffix", ko piedāvā komiksu žurnāls Kuš!, informē "Nabaklab" pārstāve Ieva Saulīte. Izstādes atklāšana notiks 11. janvārī plkst. 19:00.
Komiksu kultūras žurnāls kuš! piedāvā divas starptautiskas komiksu ekspozīcijas

"Nordicomics" ir ceļojoša Baltijas un Skandināvijas jauno komiksu mākslinieku izstāde, kurā Latviju pārstāv Oskars Pavlovskis un Mārtiņš Zutis. Izstādes ietvaros no 7.līdz 10. februārim notiks komiksu darbnīcas Latvijas un ārvalstu komiksu māksliniekiem no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Dānijas, kurās kopā tiks radīti grafiskie stāsti par Rīgu.

"Naturegraffix" ir jauna starptautiska komiksu antoloģija, kas iznāks reizi gadā. Tajā publicētajos vizuālajos stāstos mākslinieki pēta un atklāj dabas un cilvēku savstarpējās attiecības. Rīgā būs skatāmi darbi no nupat sagatavotā pirmā izdevuma "Ekoloģija pret urbānismu", kurā apkopoti Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Beļģijas, Vācijas, Latvijas un Igaunijas mākslinieku komiksi. Latviju pārstāv Endrju, Rūta Briede, Maija Līduma, Mārtiņš Zutis, Oskars Pavlovskis, Kristians Brekte, Dace Sietiņa un Kristofers Reidzāns.

"Naturegraffix" ietvaros 11. janvārī pirms izstādes atklāšanas "Nabaklab" notiks komiksu darbnīca, kurā piedalīties aicināts ikviens interesents. Darbnīcas norises laiks no 14:00 – 18:00. Kopīgai komiksu radīšanai ar Lietuvas un Igaunijas māksliniekiem var pieteikties rakstot uz kushmens@gmail.com. Darbnīcu vadīs komiksu un animācijas filmu autore Liza Salmina no Igaunijas.

Izstādes atklāšanas laikā apmeklētājiem audiālas ainavas piedāvās VairākKaunaNav Tu tur Tu turutuu tuu Pim pa rampam pum Vau http://soundcloud.com/vairak-kauna-nav.

Izstādi 8. februārī noslēgs komiksu cīņas, kurās zīmēšanas spēkiem mērosies izstādē pārstāvētie mākslinieki.

Ilustrācija (c) Endrju (www.endrju.lv)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV