Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tēvs un meita tiekas kopizstādē "Dubultportrets"

EasyGet.lv, 19.01.2012. 09:37

Galerijā Bastejs no 27. janvāra skatāma Ilonas un Andra Abiļevu izstāde „Dubultportrets", informē galerijas pārstāvji. Izstāde ir mākslinieku - divu personību – tēva un meitas - satikšanās kopizstādē. Izstādē skatāmi Ilonas Abiļevas autortehnikā darināti lielformāta glezniecības darbi un Andra Abiļeva litogrāfijas.
Tēvs un meita tiekas kopizstādē "Dubultportrets"

Ilona Abiļeva 2011. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedru, iegūstot maģistra grādu glezniecībā. 2011. gadā jaunā māksliniece turpina izglītoties grafikas apakšnozarē Latvijas Mākslas akadēmijā. Kopš 2006. gada I. Abiļeva piedalās grupu izstādēs un 2011. gadā Salaspilī sarīko savu pirmo personālizstādi „BULLy". Izstāde Galerijā Bastejs ir līdz šim nozīmīgākais jaunās mākslinieces sevis pieteikums mākslas telpā Latvijā.

Ilonas Abiļevas izteiksmes valodu raksturo monumentalizēti tēli. Viens no vairāk gleznotajiem tēliem ir vērsis, kurā māksliniece ietvērusi spēka, varas un cīņas simbolus. Būtiskākais I.Abiļevas izteiksmē ir gleznieciska priecāšanās par formu un apjomiem, kas vērojams delikātā cilvēku figūru un dzīvās pasaules attēlojumā.

Andris Abiļevs beidzis Rīgas 17. profesionāli tehnisko mākslas vidusskolu (1973) un 1983. gadā beidz Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslinieciskās konstruēšanās vakara kursus. Mākslinieks ir plaši pazīstams un ievērojams litogrāfijas tehnikas meistars. A. Abiļeva darbiem piemīt kompozicionāla un telpas struktūras skaidrība. Darbi pārsteidz ar daudzslāņainu tēlainību, kas atklājas redzamās un tikai nojaušamās sajūtu pasaules motīvos.

Alksnāja iela 7, Rīga, LV-1050, Latvija, tel.: +371 67225050, mob.: +371 29136840

www.bastejs.lv, e-pasts: bastejs@latnet.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV