Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"LTV1" ēterā būs Raimonda Paula 75 gadu jubilejas koncerts

EasyGet.lv, 20.01.2012. 09:20

Raimonda Paula dzimšanas dienas mēnesī Latvijas Televīzija aicina uz teju pirms gada ierakstīto Maestro 75 gadu jubilejas koncertu Nacionālajā teātrī. Koncerts LTV1 ēterā būs skatāms nākamsestdien, 28. janvārī, plkst. 21:20, informē LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena. Latviešu dzejas lirika un smeldzīgas, mīlestības pilnas un arī humora caurstrāvotās Raimonda Paula dziesmas skanēs Nacionālā teātra aktieru izpildījumā ar pašu Maestro pie klavierēm.
"LTV1" ēterā būs Raimonda Paula 75 gadu jubilejas koncerts

Koncerta moto ir Jāņa Petera dzejas rindas no "Mēmās dziesmas" - "Sadedz, savu balsi meklējot", jo tieši radošais nemiers ir tas, kas Maestro liek iet un darboties, mūžam būt kustībā un mūzikā, meklēt jaunos un pašam būt jaunam.

Improvizētā aktieru viesistabā skanēs skaistākās Raimonda Paula dziesmas un to latviešu autoru dzeja, kuru darbi savulaik kalpojuši Maestro iedvesmai un mūzikai - no Raiņa un Aspazijas līdz Leonam Briedim un Annai Rancānei.

Režisora Edmunda Freiberga veidotajā koncertā piedalās aktieri Māra Zemdega, Dace Bonāte, Ilze Rudolfa, Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Ģirts Jakovļevs, Ivars Puga, Uldis Anže, Voldemārs Šoriņš, Ainārs Ančevskis, Zigurds Neimanis, Gundars Grasbergs, Uldis Dumpis, Mārcis Maņjakovs, Mārtiņš Egliens, Egils Melbārdis, Juris Hiršs, Zane Dombrovska un Juris Jope.

Muzikālo pavadījumu nodrošina Raimonds Macats un Mārcis Auziņš, vokālais trio Kristīne Tkačuka, Iluta Vaktere-Grauda un Ieva Katkovska. Pie klavierēm - Maestro.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV