Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mūziku no izrādes "Pepija Garzeķe" izdos albumā

EasyGet.lv, 30.01.2012. 09:59

Februārī klajā nāks Latvijas Leļļu teātra izrādes "Pepija Garzeķe" mūzikas albums, sagādājot prieku visiem tiem lielajiem un mazajiem skatītājiem, kuri vairāk nekā gadu gaidījuši, kad atraktīvā mūzika būs pieejama albuma formātā, informē Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.
Mūziku no izrādes "Pepija Garzeķe" izdos albumā

Iestudējums par Pepiju pirmizrādi Leļļu teātrī piedzīvoja 2010. gada novembrī. Režisors Valdis Pavlovskis to adresējis pusaudžu mērķauditorijai, atdzīvinot izrādi ar skaļu, bet melodisku mūziku pankroka stilā. Mūzikas autors ir Pjotrs Kšištofs Klimeks - viens no mūsdienu populārākajiem Polijas teātra komponistiem, kuru ar izrādes režisoru un dziesmu tekstu autoru Valdi Pavlovski saista radoša draudzība vairāku gadu garumā.

Izrāde ir nebijis gadījums Leļļu teātrī: tajā skan īsta, dzīva mūzika, kuru spēlē un dzied izrādes "sikspārņi" - rokgrupa, kuru īpaši šim projektam nodibinājuši Leļļu teātra muzikālie puiši: aktieris Anrijs Sirmais (grupā spēlē ritma ģitāru), Aivars Vaišļa (solo ģitāra), Leļļu teātra skaņu operators Andris Rūdis (basģitāra) un Leļļu teātra skatuves meistars Normans Bārbals (sitaminstrumenti).

"Tā ir mūzika, kuru klausoties, var gan paraudāt, gan pasmieties. Pēc stila tā ir netradicionāla, mūziķiem - diezgan āķīga, tomēr komponists ne brīdi neļaujas liekai sentimentalitātei; katrai dziesmai ir savs asumiņš," Pjotra Kšištofa Klimeka mūziku "Pepijai Garzeķei" raksturo rokgrupas dalībnieks un Leļļu teātra aktieris Anrijs Sirmais.

Albumā "Pepija Garzeķe" skanēs dziesmas gan latviešu, gan krievu valodā. Turklāt, līdz ar to, ka izrādes mūzika ir ļoti melodiska, kuru klausoties, ikvienam rodas vēlme dungot tai līdzi, diskā iekļauta arī karaokes dziesmu versija.

Pepijas lomas atveidotāja, Leļļu teātra aktrise Baiba Geķe, kurai izrādē vienlaikus aktīvi jādarbojas un jādzied, par savām mīļākajām sauc divas dziesmas: tā ir jestrā "Lecamdziesma", kas raksturo Pepijas trakulīgo būtību, otra - "Eņģelītis", vienīgā skumji liriskā dziesma izrādes muzikālajā partitūrā.

Jau no februāra vidus albumā "Pepija Garzeķe" iekļautās dziesmas sāks savu skanējumu Latvijas radiostacijās, savukārt albuma atvēršanas ceremonija notiks februāra otrajā pusē Leļļu teātrī.

Albuma izdošanu atbalsta "Nordic Partners Group".

Foto: Skats no izrādes. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV