Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Marina Vladi ar izrādi "Vladimirs Visockis. Pārtrauktais lidojums" viesosies Rīgā

EasyGet.lv, 30.01.2012. 11:12

Dailes teātrī 22. aprīlī viesosies franču aktrise Marina Vladi, aicinot skatītājus uz savas izrādes - grēksūdzes "Vladimirs Visockis jeb pārtrauktais lidojums" pirmizrādi Rīgā, informē festivāla "Baltijas pērle" organizatori. Šis ir vienlaikus pārsteidzoši atklāts un atturīgi pasniegts vēstījums par attiecībām ar Vladimiru Visocki - par kaislību, kas caurstrāvoja viņas dzīvi, par vienu no skaistākajiem un traģiskākajiem divdesmitā gadsimta mīlas stāstiem.
Marina Vladi ar izrādi "Vladimirs Visockis. Pārtrauktais lidojums" viesosies Rīgā

Iestudējuma pamatā ir Marinas Vladi grāmata ar tādu pašu nosaukumu. Aktrise ar aizkustinošu un apvaldītu nostaļģiju runā par divpadsmit gadiem, kurus viņa pavadīja Parīzē un Maskavā, pastāvīgi ceļojot no vienas pilsētas uz otru un paliekot nešķirami saistīta ar Vladimiru Visocki, par brīnišķīgajām un sarežģītajām divu spilgto personību attiecībām, par spožu un traģisku dižā krievu dzejnieka, dziedātāja un aktiera likteni.

Tāpat kā grāmata, kas satriec lasītāju ar tajā atsegtajām sāpēm un autores skaudrajām atklāsmēm, izrāde "Vladimirs jeb pārtrauktais lidojums" jau izpelnījusies vispārēju apbrīnu Francijā. Tās pirmizrāde notika 2006. gada rudenī Parīzē, uz slavenā teātra Buff du Nord skatuves un guva grandiozus panākumus, turklāt bargie kritiķi to medijos nodēvēja par "īstu mazu šedevru".

Būtiski, ka šī izrāde jāuzlūko kā dižā mākslinieka atraitnes atbilde uz visiem jautājumiem par viņas attieksmi pret nesen uzņemto odiozo filmu "Paldies, ka dzīvs".

"Šī izrāde ir atmiņas velte, turklāt iespaidīgi izsmalcināta un atklāta velte. Tās centrā, pašā kodolā - Marina Vladi, īstena Siržu karaliene, maiga un burvīga, mirdzoša un izcili spēcīga gan dziesmā, gan čukstā, gan kliedzienā, gan arī klusēšanā. Pievēršoties savas grāmatas labākajām lappusēm, viņa godina dzejnieku un kaislīgu aktieri, kurš bija viņas vīrs, Vladimiru Visocki. Žana-Lika Tardjē iestudējums un brīnišķīgo mūziķu radītais muzikālais pavadījums veido apbrīnojamu atmosfēru, kurā Marina Vladi mirdz savā skaistumā un talantā, liekot skatītājiem brīžiem raudāt, brīžiem smieties, brīžiem skumt," raksta Le Figaro.

Inscenējums: Marina Vladi un Žans-Liks Tardjē; iestudējums: Žans-Liks Tardjē; lomās: Marina Vladi, Konstantīns Kazanskis, Oļegs Ponamorenko, Filips Garsija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV