Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Komiksu žurnāls kuš! atzīts par labāko alternatīvo komiksu izdevumu

EasyGet.lv, 30.01.2012. 17:28

Starptautiskā Angulemas komiksu festivāla žūrija komiksu kultūras žurnāla kuš! numuru „Sieviešu noslēpumi" atzinusi par 2012. gada labāko alternatīvo komiksu izdevumu, informē Dāvids Šilters.
Komiksu žurnāls kuš! atzīts par labāko alternatīvo komiksu izdevumu

Angulemas komiksu mākslas festivāls, kas tiek rīkots kopš 1974. gada janvāra beigās Angulemas pilsētā Francijā, ir lielākais un nozīmīgākais komiksu mākslas notikums Eiropā. Balva par labāko alternatīvo grafisko stāstu izdevumu šogad piešķirta 33. reizi. Līdzās kuš! uz to pretendēja 38 komiksu izdevumi, kas izdoti 2011. gada laikā.

kuš! #9 „Sieviešu noslēpumi" apkopo 30 vizuālus stāstus, kas Latvijas un starptautiskai auditorijai atklāj ne tikai autobiogrāfiskus un izdomātus noslēpumus, bet arī 28 talantīgas mākslinieces, to skaitā 7 autores no Latvijas.

Numura mākslinieces: Rūta Briede, Anete Melece, Sabīne Moore, Ingrīda Pičukāne, Anita Rupeika, Anna Vaivare, Māra Viška no Latvijas, Akvilė Misevičiūtė un Ieva Gvazdaitytė no Lietuvas, Alice Sola Kim, Kris Mukai, Lala Albert, Mickey Zacchilli, Sophia Foster-Dimino, Jen Wang, Angie Wang no ASV, Dunja Janković no Horvātijas, Anna Deflorian un Sarah Mazzetti no Itālijas, Betty Liang un Emily Carroll no Kanādas, Zejian Shen no Ķīnas, Inés Estrada no Meksikas, Renata Gąsiorowska no Polijas, Queen Lü.Q, Anja Wicki un Husmann/Tschäni no Šveices, Kirsten Carina Geißer un Lilli Loge no Vācijas.

Vāka autore: Inese Estrada no Meksikas. Numura līdzredaktors Raiens Sends (Ryans Sands) no ASV.

39. Angulemas festivāla žūriju vadīja Arts Spīgelmans, amerikāņu komiksu autors un redaktors, 1992. gada Pulicera prēmijas laureāts (par biogrāfisko grafisko romānu „Maus"). Šogad pasniegtas 12 festivāla balvas, kā arī vairākas speciālbalvas. Balvu par 2012. gada labāko grafisko romānu saņēma Gijs Delils (Guy Delisle) par grafisko romānu „Chroniques de Jerusalem" (Jeruzalemes hronikas). Angulēmas pilsētas balvu jeb Grand Prix saņēma franču mākslinieks Žans-Klods Denī (Jean-Claude Denis), kurš būs nākamā gada festivāla priekšsēdētājs un žūrijas vadītājs.

Angulēmas festivāla ietvaros notiek izstādes, komiksu lasījumi, tikšanās ar māksliniekiem, zīmēšana „dzīvajā" un daudzi citi pasākumi. Vienā no šī gada izstādēm - „l'Europe se dessine" (Eiropa zīmē sevi), 50 Eiropas mākslinieku zīmēto ilustrāciju un komiksu vidū iekļauts arī latviešu mākslinieces Rūtas Briedes darbs. Ik gadu festivāla norises laikā Angulema uzņem vairāk nekā 200 000 viesu, tai skaitā 8000 komiksu izdevējus un māksliniekus no visas pasaules.

kuš! #9 „Sieviešu noslēpumi" izdots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

kuš! izdevumus var iegādāties galerijā „Istaba", veikalos „Randoms", „Lukabuka", „Muhamors", grāmatnīcā „Globuss", grāmatu studijā „Illuseum", ¼ satori telpā/Birojnīcā un www.komikss.lv.

Plašāka informācija:
Komiksu kultūras žurnāls kuš!: www.komikss.com
Angulemas komiksu festivāls: http://www.bdangouleme.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV