Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Notiks Zigmundam Skujiņam veltīts seminārs, izstādes un grāmatas atvēršana

EasyGet.lv, 06.02.2012. 11:39

Piektdien, 10. februārī, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē norisināsies Zigmundam Skujiņam veltīts seminārs „Gājiens pie Zigmunda Skujiņa. Zigmundam Skujiņam – 85", pēc kura atklās izstādi „Zigmunda Skujiņa daiļrades lappuses" un atvērs Rakstu noslēguma sējumu, informē apgāds "Mansards".

Seminārs Humanitāro zinātņu fakultātes 305. auditorijā sāksies plkst. 13.00. To organizē Dr. philol. Viesturs Vecgrāvis un Dr. philol. Sandra Ratniece, piedalās Raimonds Briedis, Ieva Kalniņa, Astrīda Skurbe, Alīna Romanovska, Anda Kuduma, Valentīns Lukaševičs un Jānis Oga. Seminārā lasīs referātus par šādām tēmām: „Zigmunda Skujiņa agrīnā proza sociālistiskā reālisma kontekstā", „Kultūrzīmes Zigmunda Skujiņa daiļradē", „Latviešu literatūra un Zigmunds Skujiņš", „Vēstījuma īpatnības Zigmunda Skujiņa īsprozā", „Zigmunda Skujiņa prozas paralēlās laiktelpas", „Zigmunda Skujiņa romāna „Kailums" poētiskās īpatnības" un „Zigmunda Skujiņa memuāristika".

Pēc semināra plkst. 16.45 Humanitāro zinātņu fakultātes bibliotēkā Aldona Volkova atklās izstādi „Zigmunda Skujiņa daiļrades lappuses", Jānis Oga prezentēs Zigmunda Skujiņa Rakstu noslēdzošo 10. sējumu – „Pasaule ar kājām gaisā. Pa ceļam uz okeānu". Pasākuma izskaņā filoloģijas doktore Anita Rožkalne aicinās uz sarunu pašu autoru – Zigmundu Skujiņu.

Zigmundam Skujiņam veltītais seminārs notiek 4. starptautiskās zinātniskās konferences „Reālisma un naturālisma poētikas vektori latviešu un cittautu literatūrā" ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV