Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LTV1 ēterā būs skatāms jauns Latvijā veidots seriāls "Savējie"

EasyGet.lv, 20.02.2012. 12:45

No 5. marta katru pirmdienu LTV1 ēterā būs skatāms jauns Latvijā veidots televīzijas seriāls „Savējie", informē LTV1 pašreklāmas vadītāja Agnese Ēķe. Šo savā ziņā var uzskatīt par pirmo televīzijas seriālu Latvijā, kura mērķauditorija ir tieši ģimene.
LTV1 ēterā būs skatāms jauns Latvijā veidots seriāls "Savējie"

"Savējo" stāsta pamatā ir nesadomāta, īsta ģimenes dzīve gan grūtos, gan laimīgos brīžos. "Savējo" ģimene saskaras ar dažādām grūtībām - nozīmīgiem katra ģimenes locekļa personiskajiem notikumiem, savstarpējām attiecībām, pusaudžu grūtniecību un paaudžu konfliktiem. Katras sērijas pamatā ir kāda ir ētiska vai morāla problēma, ar kuru visbiežāk sastopas gandrīz ikviena ģimene, kurai tā ir jāpārvar un jāgūst pieredze turpmākajam.

Veidojot seriālu, radošā grupa par savu prioritāti uzskata detaļās precīzu un niansētu, patiesu realitātes atainojumu, ļaujot jau no pirmā mirkļa radīt skatītajam pilnvērtīgu klātbūtnes sajūtu un cerot, ka seriāls skatītājus uzrunās pozitīvā veidā, rosinot arī pašiem veidot lielas un stipras ģimenes.

Seriāla varoņi

Aigars (Jānis Kirmuška) - tētis, tipogrāfijas vadītājs un īpašnieks, dzīvo ar pārliecību, ka visus konfliktus var atrisināt, rīkojoties morāli pareizi un visu izrunājot. Šo pārliecību katrā sērijā apgāž gan sieva Dace (Laila Kirmuška), kura neprot dzīvot saskaņā ar pašas un vīra radītajiem noteikumiem, bet rīkojas mirkļa emociju iespaidā, gan visas četras viņu meitas. Septiņpadsmitgadīgā Agnese (Agnese Rutkēviča) jau ir pieaugusi. Viņa izmēģina pārkāpt visas atļautās robežas un viņai ir nepieciešams apliecināt savu pašvērtību. Agneses identiskā dvīņumāsa Madara (Madara Rutkēviča) meklē savā dzīvē īsto un vienīgo mīlestību. Savukārt trīspadsmitgadīgai Dadai (Eva Ivanova) par katru cenu ir jāapliecina visiem, ka arī viņa jau ir pieaugusi sieviete. Jaunākā māsa ir lielā manipulatore Bite (Elizabete Vētra). Viņa dzelžainā dedukcijā meklējot pasaules uzbūves noslēpumus, ieved izmisumā ne vienu vien pieaugušo. Vienīgais puika ģimenē ir sešgadīgais Dāvis (Dāvis Cipsts), kurš uzzina visus ģimenes noslēpumus un vienmēr prot pateikt taisnību tieši acīs.

Seriāla veidotāji ir neatkarīgo producentu kompānija SIA IPP. Režisors un filmas autors ir Uldis Cipsts, kuram pēc studijām Latvijas Kultūras akadēmijas operatoru bakalaura programmā un režijas maģistrantūrā šī ir debija komerckino žanrā. Uldis Cipsts uzsver, ka ir vēlējies izveidot mīlošas ģimenes sajūtu un pieredzi visu vecumu skatītājiem. Tāpat autora vēlme ir panākt, lai katra sērija rosinātu gan ģimenēs, gan sabiedrībā padomāt par to, kas dara laimīgāku - savu mērķu sasniegšana par katru cenu vai arī laimīgāka un skaistāka pasaule sev apkārt.

Seriāla filmēšanā ir izmantota kino stilistika un izteiksmes līdzekļi. Filmas tituldziesmas autori ir grupa "Dzelzs vilks".

Seriāla pirmizrāde LTV1 pirmdien 5.martā plkst. 19:30, sākot no 12.marta plkst. 20:00

Seriāla sponsors - zviedru kafija Lofbergs Lila.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV