Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Helēna Demakova lasīs lekciju par krievu valodu laikmetīgajā mākslā

EasyGet.lv, 20.02.2012. 17:11

Mākslas kritiķe un kuratore Helēna Demakova lekcijā „Krievi, māksla, valoda. 20. gadsimta pieredze" pieskarsies valodas nozīmei, veidojoties krievu laikmetīgajai mākslai 20. gadsimta nogalē. Publiska lekcija Mūkusalas mākslas salonā notiks otrdien, 21. februārī, plkst. 18.00. Mūkusalas ielā 42. Ieeja - bez maksas.
Helēna Demakova lasīs lekciju par krievu valodu laikmetīgajā mākslā

Mūkusalas mākslas salonā vēl līdz 25. februārim aplūkojamajā izstādē „Ārzemnieki" cita starpā redzami vairāki ievērojamu mūsdienu krievu mākslinieku darbi. Šo darbu kontekstualizēšana ir viens no pamudinājumiem publiskajai lekcijai. Cits, nopietnāks pamudinājums izvēlēties publiskās lekcijas formu ir jebkuras mākslas kopainas intelektuālais un tradīcijās sakņotais fons, kura izpratne palīdz mākslas darba lasījumam.

Helēna Demakova uzsver: „Krievijas laikmetīgā māksla ir atšķirīga no latviešu mākslas noskaņu poētikas. Piedāvāju nepretenciozas pārdomas, kuras var kalpot tikai un vienīgi izpratnei par pašu mākslu kā profesionālu nodarbi un atturīgām gavilēm par vairākiem tās neapšaubāmiem sasniegumiem."

Foto: Sergejs Bugajevs "Āfrika". Bils Anastazi.2011. Audekls, zīmulis, 50x59,5 cm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV