Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ģimenes sāga pēc I.Ābeles lugas motīviem „Labās asinis" M. Čehova Rīgas Krievu teātrī

EasyGet.lv, 24.02.2012. 11:34

M. Čehova Rīgas Krievu teātrī uzved ģimenes sāgu pēc I.Ābeles režisora M. Gruzdova iestudējumā „Labās asinis", informē teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Hlevinska.
Ģimenes sāga pēc I.Ābeles lugas motīviem „Labās asinis" M. Čehova Rīgas Krievu teātrī

„Lugā „Labās asinis" ieraugāma gandrīz vai visa Latvijas vēsture 100 gadu garumā. Lugas autore „ironiski un saudzīgi spēlējas ar replikām un tēliem", bet iestudējuma režisors Mihails Gruzdovs ironiski un smalki spēlējas ar jau pieminēto lugas latviskumu. Tam šeit nav galvenā nozīme. Svarīgāks par latviskumu ir lugas cilvēciskums. Ar dzīves jēgas meklējumiem, ar mēģinājumiem izprast neizdevušās dzīves cēloņus." (Latvijas Avīze)

„Režisors un iestudējuma radošā grupa respektējuši dramaturģes vēstījuma stilu, akcentējot mūžsenos jautājumus par cilvēka mūža piepildījumu un nespēju vai neprasmi būt patiesi laimīgam, par ilgām un sapņiem, kuros ikdiena ienes savas korekcijas, par to, ka "vienkāršais cilvēks" visos laikos tiek malts vēstures dzirnakmeņos un sievietēm vienmēr nākas kādam atbildēt, kur ir viņu vīrieši, agrāk meklēti kā tautas ienaidnieki, citādi domājošie. Tā ir spēle pāri laikiem, ar atsevišķu tēlu palīdzību sasienot pagātni, tagadni un nākotni neatšķetināmā mezglā. Spēle, kurā cīnās asinsbalss un cilvēciskā būtība, jūtas, prāts un pienākums, ideāli un reālā dzīve. Ainām kā kaleidoskopā nomainot citai citu, atklājas dzīves šķērsgriezums, kas uzrunā ar savu patiesīgumu un jūtu atkailinātību." (kroders.lv)

Izrādes scenogrāfs – M. Vilkārsis, režisora asistents – G. Surkovs, kostīmu māksliniece – I. Kauliņa, horeogrāfe – I. Raudinga, gaismu mākslinieks – I. Kapustins (Igaunija), muzikālais vadītājs – J. Vaivods, R. Dobrovenska tulkojums. Izrādē spēlē:Dana Čerņecova/Svetlana Voroņecka, Aleksejs Korgins, Olga Ņikuļina, Jeļena Sigova, Jevgeņijs Čerkess, Aleksandrs Maļikovs, Veronika Plotņikova, Sergejs Marčenko, Andrejs Možeiko, Anastasija Timošenko, Jekaterina Frolova.

Izrādes M. Čehova Rīgas Krievu teātrī notiks 25., 29. februārī, 15. aprīlī.

Vairāk informācijas Rīgas Krievu teātra mājas lapā: www.trd.lv; biļešu iegāde: www.bilesuserviss.lv. Katru pirmdienu teātra kasē īpaša akcija - no 11.00 - 19.00 biļetes uz repertuāra izrādēm visai nedēļai (izņemot bērnu izrādes) ar 50% atlaidi. Kases darba laiks: 12:00 – 19:00.

Foto: Skats no izrādes „Labās asinis". Foto (c) Aigars Altenbergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV