Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Dzirnas" iestudē jaunu deju programma „O' Fortūna"

EasyGet.lv, 27.02.2012. 12:19

Jaunā deju grupas „Dzirnas" programma „O' Fortūna" ar Karla Orfa mūziku tiks demonstrēta trešdien, 29. februārī, plkst. 20.00 studijas koncertzālē, informē Edžus Arums.
„Dzirnas" iestudē jaunu deju programma „O' Fortūna"

Uzvedums atspoguļo dziļi filozofisku redzējumu. „Sprāgst ritma kodolbumba - enerģijas megatonnas. Tad atraisās neticams azarts un asprātība, uzplaukst cilvēcisko prieku dārzs, kurā jaunieši, kaislību dzīti, meklē un rod savām slēptajām dziņām ekstātisku piepildījumu. Dievietes Fortūnas rokās ir cita dāvana - viņas pielūdzējiem lemts mūžīgs ceļš pēc kārotās laimes, kas zudīs tai mirklī, kad šķitīs iegūta un paturama uz visiem laikiem," par uzveduma vēstījumu saka režisors Uģis Brikmanis.

Studijas „Dzirnas" pārstāvji dejas attīstības veicināšanas nolūkos apņēmušies regulāri skatītājiem piedāvāt jaunas programmu savā improvizētājā koncertzālē. Uzvedumus veidos ne tikai „Dzirnu" dejotāji, bet arī citas deju skolas, grupas.

„Šāda apņemšanās saistīta ar diviem izvirzītajiem mērķiem. Pirmkārt, attīstīt deju kā mākslas žanru, jo uzstādīsim augstus kritērijus tam, lai programmas varētu tikt parādītas plašākai publikai. Tas veicinās gan jauno horeogrāfu, gan dejotāju profesionālo izaugsmi. Otrkārt, caur šādām daudzveidīgām un aizraujošām deju programmām mēs vēlamies celt dejas popularitāti sabiedrībā, kurai ir ierasts regulāri apmeklēt dažādus mūzikas koncertus, bet deju - vēl aizvien ir svešāki. Dodot sabiedrībai iespēju redzēt deju programmu daudzējādību, mēs palīdzam skatītājam radīt izpratni par viņam tīkamo dejas valodas formu, par kvalitātes kritērijiem šajā jomā," teic viens no idejas autoriem, horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Programmas horeogrāfi - Agris Daņiļevičs un Markus Zmolnig, režisors - Uģis Brikmanis, tērpu māksliniece - Evija Dāboliņa.

Biļetes pieejamas pirms pasākuma deju grupas „Dzirnas" studijā, Brīvības gatvē 224, korpuss 5 (ieeja no Vairogu ielas), 2.stāvs. Biļešu cena - 5 Ls.

Foto: Deju grupa "Dzirnas". Foto (c) A.Mors

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV