Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jauno scenogrāfu izstādes „Atrasts tulkojumā" īsrecenziju konkurss

EasyGet.lv, 29.02.2012. 12:29

Jāņa Akuratera muzejā, Rīgā, O. Vācieša ielā 6a no 22. februāra līdz 10. martam ir apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas topošo scenogrāfu izstāde „Atrasts tulkojumā". Muzejs aicina studentus un skolēnus piedalītiesīsrecenziju konkursā.

Izstādē „Atrasts tulkojumā seši Scenogrāfijas katedras studenti – Rūdolfs Baltiņš, Sintija Jēkabsone, Marija Rozīte, Madara Lazdiņa, Dace Sloka, Valters Kristbergs – eksponē pagājušajā pusgadā radītos scenogrāfijas maketus Henrika Ibsena lugām „Pērs Gints", „Eijolfiņš" un „Helgelannes karotāji", Morisa Māterlinka „Māsa Beatrise", Viljama Šekspīra „Sapnis vasaras naktī" un Knuta Hamsuna romānam „Pāns". Šo literāro darbu interpretācijas un vizuālo zīmju atklāsmes ir tapušas kā režisoru reformatoru – Antonēna Arto, Pītera Bruka, Gordona Kreiga, Žorža Pitojeva, Eduarda Smiļģa, Konstantīna Staņislavska, Vsevoloda Meierholda – ideju studiju rezultāts.

Izstādes kuratori ir režisors, scenogrāfs un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs Viktors Jansons un Maira Valtere, Jāņa Akuratera muzeja speciāliste.

Lai rosinātu interesi gan par teātra vēsturi, gan jauno scenogrāfu sniegumu, Jāņa Akuratera muzejs rīko īsrecenziju konkursu studentiem un skolēniem.
Konkursa dalībniekiem ir jāapmeklē izstāde „Atrasts tulkojumā" Jāņa Akuratera muzejā, par redzēto izstādi jāuzraksta īsrecenzija un jānosūta konkursa organizētājiem.

Konkursa nolikums

1.Īsrecenzijas apjoms – 2000 zīmes.
2.Īsrecenzijas latviešu valodā jāiesūta līdz 2012. gada 21. martam pa e-pastu akuraters@memorialiemuzeji.lv vai akuratera.muz@inbox.lv, pievienojot informāciju, kurā jānorāda:
darba autora (-es) vārds, uzvārds;
skola (augstskola), klase (kurss);
tālruņa numurs.
3.Iesūtītos darbus izvērtēs Jāņa Akuratera muzeja pieaicinātā žūrija, kuru veidos divi izstādes kuratori, trīs muzeja speciālisti un viens neatkarīgais eksperts.

4.Konkursa rezultāti tiks publicēti VA „Memoriālo muzeju apvienība" mājas lapā www.memorialiemuzeji.lv pēc 2012. gada 26. marta.

5.Balvas:
10 labākās īsrecenzijas tiks publicētas VA „Memoriālo muzeju apvienība" mājas lapā www.memorialiemuzeji.lv.

Konkursa galvenā balva – vakariņas diviem uzvarētājiem kopā ar izstādes kuratoriem, vienu no jaunajiem scenogrāfiem un Jāņa Akuratera muzeja vadītāju Teātra Bāra Restorānā Starptautiskajā Teātra dienā 27. martā.

Konkursu atbalsta: Teātra Bāra Restorāns. Adrese: Rīgā, Lāčplēša ielā 25 (JRT pagalmā), http://www.teatrabars.lv

Tuvāka informācija pa tālruni 26703293 (Maira Valtere) vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.akurateramuzejs.lv un www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV