Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Krievu režisors Romāns Viktjuks atkailinās savu tēlu skatītāju zālē

EasyGet.lv, 01.03.2012. 14:27

29. aprīlī kinoteātra "Splendid Palace" telpās pirmoreiz Latvijā skatītājiem būs iespēja tikties ar izcilo krievu režisoru Romānu Viktjuku viņa radošajā vakarā "Viktjuks bez maskas", kas veltīts režisora 75 gadu jubilejai, informē Iveta Dortāne.
Krievu režisors Romāns Viktjuks atkailinās savu tēlu skatītāju zālē

Romānu Viktjuku dēvē par visekstravagantāko mūsdienu režisoru, epatāžas karali un teatrālu eksperimentu meistaru. Viņš ir Krievijas un Ukrainas tautas mākslinieks, GITIS profesors.

"Viktjuka radošais vakars ir reta izdevība tikties ar režisoru klātienē, nevis pastarpināti caur viņa varoņiem uz skatuves," stāsta izrādes organizētāja aktrise Svetlana Ivaņņikova, "Latvijas teatrāļi ir ļoti iecienījuši Romāna Viktjuka radošo darbību, par ko liecina pārpildītās zāles viņa viesizrādēs Rīgā. Un nu – pirmoreiz varēsim uzdot visus, pat visatklātākos un provokatīvākos jautājumus viņam personīgi!"

Vakara programmas ietvaros - sarunas par dzīvi un teātri, humors un ironija, iespēja noskatīties unikālus videohronikas kadrus ar režisora komentāriem, un, protams, R.Viktjuka atbildes uz skatītāju jautājumiem. Un tomēr, kā izsakās pats režisors, kopējais vakara formāts būs improvizācija. Savu "monoizrādi" Romāns Vikjtuks veidos skatītāju acu priekšā. Scenārijā būs vieta gan atmiņām, gan radošiem plāniem, gan pārsteigumiem, gan negaidītiem sižeta pavērsieniem.

Biļetes uz radošo vakaru "Viktjuks bez maskas" jau var iegādāties Biļešu serviss kasēs.

Foto: Romāns Viktjuks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV