Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV pārraidīs Lielās Mūzikas balvas 2011 ceremoniju, nominantu koncertu un ielūkosies pasākuma aizkulisēs

EasyGet.lv, 02.03.2012. 15:09

Latvijas Televīzija 6. martā 19:00 un pēc „Panorāmas" ap 21:15 translēs Lielās Mūzikas balvas 2011 pasniegšanas ceremoniju un balvas nominantu koncertu. LTV pirmo reizi Lielās Mūzikas balvas (LMB) pārraidē piedāvās skatītājiem iespēju vakara gaitā ielūkoties šī nozīmīgā Latvijas mūzikas notikuma aizkulisēs, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.
LTV pārraidīs Lielās Mūzikas balvas 2011 ceremoniju, nominantu koncertu un ielūkosies pasākuma aizkulisēs

Jaunie mūziķi Annija Putniņa un Edgars Janovs LMB pārraides laikā izjautās pasākuma dalībniekus, noskaidros gan mūziķu, gan žūrijas, gan līdzjutēju domas un emocijas, vēros prieka mirkļus un varbūt arī pa vilšanās brīdim.

Uz muzikālas nots LTV1 paliks arī 6. martā pēc nakts ziņām, kad skatītājiem būs iespēja vēlreiz noskatīties režisores Klēras Albī 2006. gadā tapušo dokumentālo filmu „Elīnas Garanča. Dzimusi, lai dziedātu"(Elina Garanca. Eine Sangerin – naturlich!).

LMB 2011 pretendentu vidū, kā ierasts, ir jau plaši pazīstami mūziķi – dziedātāja Kristīne Opolais, pianists Vestards Šimkus, vijolniece Vineta Sareika, komponisti Juris Karlsons, Arturs Maskats, labākie mūziķu kolektīvi un muzikālie iestudējumi, kā arī jauni mūziķi, kuru talants valstiskā mērogā novērtēts pirmo reizi.

Balvu piešķir septiņās kategorijās: gada debija, gada jaundarbs, gada koncerts, gada uzvedums, par izcilu sniegumu, par izcilu interpretāciju, par izcilu darbu ansamblī. Divās nominācijās balvas laureāti jau zināmi. Par mūža ieguldījumu balvu saņems diriģents Tovijs Lifšics, bet par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē – VAK „Latvija" un tā mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Lielās Mūzikas balvas ceremonijas vadītāji būs Dita Lūriņa un Ints Teterovskis.

Kā zināms, LMB ir Latvijas Valsts augstākais apbalvojums mūzikā. Balvas pasniegšanas tradīcija pastāv kopš 1993. gada, un tās idejas autors ir tā laika kultūras ministrs Raimonds Pauls. Balvai ir prestižs ne tikai mūziķu vidū, bet arī sabiedrībā, tādēļ LMB pasniegšanas ceremonija ir gaidīts notikumus.

Latvijas Televīzijai ir prieks un gods šo mūzikas un emociju pilno pasākumu rādīt skatītājiem visā valstī jau kopš tā pirmsākumiem. Šogad LTV pārraide tapusi sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV