Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Maigās jūtas" - delikatese kino gardēžiem

Agnese Gusarova, 08.03.2012. 09:17

Franču romantiskajām komēdijām piemīt īpašs šarms. Tās ir gaisīgas, pilnas ar neparedzamiem, kaislīgiem pagriezieniem un neparastiem tipāžiem. Tāda ir arī mīļais nieciņš „Maigās jūtas", kur kautrīgi plosošu mīlas viesuli izspēlē smalkā Odrija Tatū un maigais dīvainis Fransuā Damiens.
„Maigās jūtas" - delikatese kino gardēžiem

Natalī ir zaudējusi vīru Fransuā - pievilcīgu, asprātīgu un mīļu dzīves draugu. Viņu iepazīšanās un attiecību attīstība ir iezīmēta īsi, taču pietiekoši, lai saprastu, ka tādu vīrieti kā Fransuā nav iespējams nemīlēt. Kopdzīve šķiet kā reibinošs, ziedošs pavasaris, līdz notiek traģisks negadījums, kas atņem Natalī mūža mīlestību. Vīra bērēs starp daudzajiem kapakmeņiem Natalī stāv kā mazs, izbiedēts zvēriņš ar spicām austiņām, urbjoties ekrānā milzīgām, asaru pilnām acīm.

Pēc nelaimes Natalī dzīve turpinās darba vietā - viņa bez ierunām ļauj pienākumu kalniem aprakt sevi. Interesanti šķiet tas, ka varonei nepiemīt neviena no vizuālajām īpašībām, ko ierasts uzskatīt par seksapīlu pievilcību - viņai ir smalka, nesievišķīga figūra, un maisveidīgais apģērbs, ko Odrijas Tatū varone ir iecienījusi, tai ne sevišķi glaimo. Taču maģiskā veidā viņu iemīl gandrīz ikviens tuvumā esošais vīrietis. Varbūt tāpēc, ka „viņa ļauj vīrieša būtībai izpausties vislabākajā gaismā", kā to definē Natālijas nākamā mīlestība Markuss.

Šīs romantiskās komēdijas galvenais ieguvums, salīdzinot ar Holivudas stereotipiskajiem stāstiem, ir neparedzams sižets, neparasti, „glancētos rāmjos" neielikti varoņi un humors, kas šķiet tik netverams un gaisīgs un ne druskas nesignalizē seksuāla rakstura motīvus, kas ir raksturīgi amerikāņu filmām. Kā jums patiktu, ja vīrietis bildinot, nometies ceļos, topošās sievas pirkstā gredzena vietā uzliktu atslēgu saišķi un drosmīgi iesauktos: „Redzēsi, būt par manu sievu ir kolosāli!" Un ja piemīlīgs ērmīga izskata milzis izteiktu komplimentu – „ Man patīk jūsu mati, varētu pavadīt tajos atvaļinājumu!" „Maigās jūtas" ir romantisks kārumiņš, ar ko dāmas var palutināt sevi. Un man ir aizdomas, ka arī vīriešiem „Maigās jūtas" varētu patikt.

Oriģinālais nosaukums: La Delicatesse
Žanrs: romantiska komēdija
Filmas garums: 108 min.
Režisors: David Foenkinos, Stephane Foenkinos
Producents: Andre Logie, Xavier Rigault, Marc-Antoine Robert
Scenārija autors: David Foenkinos
Lomās: Audrey Tautou, Francois Damiens, Bruno Todeschini
Gads: France (2011)
Oriģinālā valoda: franču
Latvijas kinoteātros no 02. 03. 2012
Vecuma ierobežojums: 12+ Līdz 12 g.v.- neiesakām

Foto: Kadrs no filmas "Maigās jūtas". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV