Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

LTV1 demonstrēs BBC dokumentālo filmu „Putins, Krievija un Rietumi"

EasyGet.lv, 09.03.2012. 14:41

Īsi pēc Vladimira Putina atgriešanās Krievijas prezidenta amatā Latvijas Televīzija uzsāk 2012. gadā tapušās BBC dokumentālās filmas „Putins, Krievija un Rietumi" (Putin, Russia and the West) demonstrēšanu, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.
LTV1 demonstrēs BBC dokumentālo filmu „Putins, Krievija un Rietumi"

Otrdien, 13.martā, plkst. 22:05, LTV1 skatāma filmas pirmā sērija „Varas pārņemšana", kurā atspoguļoti 2001. gada notikumi un Putina tikšanās ar Džordžu Bušu. Bijušajam ASV valsts sekretāram Kolinsam Pauelem un tobrīd ASV padomniecei nacionālās drošības jautājumos Kondolīzai Raisai šis notikums saistās ar nepatīkamām atmiņām – trīs mēnešus pirms 2001. gada 11. septembra traģiskajiem notikumiem Putins privātā sarunā esot pravietiski brīdinājis Bušu par Pakistānu, Afganistānu un "Taliban". Putins stāsta, kā viņš pārliecinājis savus sabiedrotos, ka pēc 11. septembra Krievijai jāatbalsta Rietumi, savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs atceras "Taliban" piedāvājumu Krievijai apvienot spēkus, kopīgi nostājoties pret ASV.

BBC četrdaļīgā dokumentālā filma iepazīstina ar Putina varas ģenēzi no Rietumu skatupunkta. Kā zināms, savas karjeras sākumā Putins bija VDK spiegs, taču, ticis pie prezidenta amata, pasludināja sevi par vērtīgu Rietumu sabiedroto. Kā viņam tas izdevās? Un kas lika Vašingtonai un Londonai vērsties pret viņu? LTV aicina izsekot līdzi varas gaiteņu kolīzijām aizraujošajā BBC pētījumā.

Dokumentālās filmas „Putins, Krievija un Rietumi" demonstrēšana LTV ir nākamais solis, piedāvājot skatītājiem šobrīd visā pasaulē populārās filmas no BBC filmu paketes. LTV1 ēterā jau skatāma desmit sēriju dokumentālā filma „Dzīvība" (Life). Šis grandiozais projekts tapis vairākus gadus kā episks veltījums visai mūsu planētas dzīvajai dabai.

Savukārt maija sākumā skatītājiem būs iespēja noskatīties 2010. gadā tapušo BBC televīzijas filmu „Lenons, atkailināts" (Lennon Naked), kurā leģendāro „bītlu" Džonu Lenonu dažādos viņa noslēpumainās un sarežģītās dzīves periodos atveido Holivudas zvaigzne Kristofers Eklstons.

Maijā un jūnijā BBC filmu programmu turpinās tikšanās ar BBC televīzijas daudzsēriju filmas „Šerloks" (Sherlock) varoņiem. Pēc Artura Konana Doila darbu motīviem veidotās filmas varoņi darbojas 21. gadsimta Londonā, taču darbības pārnesums uz mūsdienām, kas bieži kļūst par filmu „kapakmeni", šoreiz ir filmas veiksmes un popularitātes iemesls. „Šerloks" jau ieguvis ne tikai „kulta" seriāla statusu, bet arī vairākas BAFTA (British Academy Television Awards) balvas 2011. gadā. Turklāt filmas izrādīšanas tiesības pārdotas 180 valstīm.

Foto: Vladimirs Putins dokumentālajā filmā „Putins, Krievija un Rietumi". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV