Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filipa Gregorija "Fortūnas rats. Lēdija Riversa"

EasyGet.lv, 14.03.2012. 13:54

Apgādā "Kontinents" izdota jaunākā Filipas Gregorijas grāmata - "Fortūnas rats. Lēdija Riversa", informē apgāda pārstāve Ieva Drozdova.
Filipa Gregorija "Fortūnas rats. Lēdija Riversa"

"Fortūnas rats. Lēdija Riversa" ir New York Times pārdotāko grāmatu sarakstā iekļautās rakstnieces Filipas Gregorijas radītais, brīnišķīgais stāsts par Bedfordas hercogieni Žaketu, sievieti, kura pratusi izdzīvot starp abām Rožu karā iesaistītajām pusēm.

Žaketa cēlusies no ūdens dievietes Meluzīnes dzimtas, un, kā visas Meluzīnes pēcteces, mantojusi pareģošanas spēju. Pavisam jauna viņa tiek izprecināta Bedfordas hercogam, kurš ievada meiteni noslēpumainā zināšanu pasaulē, cerībā, ka Žaketas īpašais mantojums palīdzēs paveikt neiespējamo... Žaketa saprot, cik bīstama dzīve ir sievietei, kas uzdrošinās sapņot. Šis ir viens no retajiem vēsturiskajiem stāstiem ar laimīgām beigām.

"Fortūnas rats. Lēdija Riversa" ir aizraujošs, iedvesmas pilns stāsts, ko caurvij kaislības un leģendas. Žaketas un viņas meitas Elizabetes dzīve Sarkanās un Baltās rozes kara laikā ir krāšņi attēlota romānā „Baltā karaliene".

Filipa Gregorija ir vairāku ļoti iecienītu romānu autore un atzīta vēsturisku slavenību speciāliste. Autore studējusi vēsturi Saseksas universitātē un saņēmusi doktores grādu Edinburgas universitātē.

Trauslā burvība, kas caurvij stāstu... brīnišķīgi kontrastē ar politiskajām varas spēlēm.
Booklist

Spraigais temps ne brīdi neatslābst.
Kirkus

Šis aizraujošais stāsts ir tikpat personiski uzrunājošs un tēlains kā Gregorijas klasiskais darbs „Otra Boleinu meita"... Tajā vēstīts par mīlu, varu un cilvēku vājībām.
USAToday.com

Līdz šim labākā rakstnieces grāmata. Dzīvīgs stāsts par burvestībām un mīlestību uz Anglijas un Francijas pilsoņu karu fona.
Associated Press

No angļu valodas tulkojusi Diāna Smilga, vāka mākslinieks Artūrs Zariņš, 448 lpp..

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV