Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Lamatas līgavai" - viegli prognozējama izklaides deva

Agnese Gusarova,, 18.03.2012. 13:56

Mīlas trijstūris, kurā spēlējas bez piecām minūtēm laulāts pāris un iemaldījusies ērmīga meitene, vij paredzama, viegli izkalkulējama sižeta līniju, ko visdrīzāk dievinās visas romantisko komēdiju fanes tāpat kā kārumnieces mīl šokolādes un tiramisu kūciņas.
„Lamatas līgavai" - viegli prognozējama izklaides deva

Stāsts ir pazīstams kā labās rokas pieci pirksti- līgavaiņu pāris dodas uz savu kāzu norises vietu, taču nezin no kurienes parādās „piektais ritenis" jocīgas britu meitenes veidolā, kas izjauc balodīšu plānoto idilli. Tā kā līgava ir visā pasaulē plaši pazīstama skaistule, kuras ekskluzīvo kāzu fotogrāfijas alkst iegūt dučiem izbadējušos paparaci, nākas nolīgt līgavu-dublieri. Kāzas paredzētas kādā visu aizmirstā, vēju ieskautā un jūras viļņu apskalotā skotu salā, kurā palikusi tikai viena neprecēta, jauna sieviete. Neveiksminiece Keitija strādā lokālā veikaliņā, kurā tiek tirgots viss- sākot no bestselleriem līdz kečupa pudelēm-, dzīvo kopā ar māti invalīdi un brīvajā laikā raksta savas nepopulārās dzimtenes Hegas tūrisma ceļvedi. Keitija kļūst par slavenās aktrises kāzu dublieri, bet neparedzētu apstākļu rezultātā savaldzina un noceļ pasaules mīlulei viņas līgavaini.

„Lamatas līgavai" dialogi un situācijas reizumis šķiet komiskas, taču tādi īsti smiekli par tām tomēr nenāk. Grūti izskaidrojams, kāpēc. It kā galvenie varoņi izskatās gana amizanti un jocīgi, it kā to sarunās daudz asprātības, bet līdz galam joki tomēr nenostrādā. Varbūt tāpēc, ka filmas sižets pats par sevi ir pārlieku samākslots, lai noticētu visām asprātībām tās garumā. Šad un tad iesmieties var, bet milzīgais komisko aspektu apjoms un tiekšanās apvienot tos visus vienā filmā izskatās nepārliecinoši. Visi filmas varoņi ir idealizēti un pat galvenais ļaundaris paparaci, kā izrādās, ir iemīlējies aktrisē Larā, tāpēc tik izmisīgi ar fotoaparāta palīdzību cenšas tvert katru tās dzīves kadru.

„Lamatas līgavai" ir viegli sagremojama filma bez varoņu iekšējās pasaules, pārdzīvojumu, šaubu un traģisma atspoguļojuma. Vienu reizi noskatīties var, bet bez tā mierīgi var arī iztikt.

Oriģinālais nosaukums: The Decoy Bride
Žanrs: komēdija, drāma
Filmas garums: 89 min.
Režisors: Sheree Folkson
Producents: Robert Bernstein, Matt Delargy
Scenārija autors: Sally Phillips, Neil Jaworski
Mūzika: Julian Nott
Lomās: Kelly MacDonald, Alice Eve, David Tennant, Michael Urie
Gads: UK (2012)
Oriģinālā valoda: angļu, gēlu
Latvijas kinoteātros no 16.03.2012
Vecuma ierobežojums: 12+ Līdz 12 g.v.- neiesakām

Foto: Kadrs no filmas "Lamatas līgavai". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV