Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Okupācijas muzejs aicina pieminēt izsūtītos Baltijas valstu iedzīvotājus

EasyGet.lv, 21.03.2012. 15:17

Atsaucoties Eiropas Parlamenta deputātu aicinājumam visā pasaulē pieminēt 1949. gada marta deportācijās cietušos Baltijas valstu iedzīvotājus, Latvijas Okupācijas muzejs 25. martā rīkos piemiņas sarīkojumus, informē Okupācijas muzeja sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Krieviņa.

Pulksten 11.45 laukumā pie Okupācijas muzeja notiks piemiņas brīdis, kurā piedalīsies un sanākušos uzrunās muzeja pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, Igaunijas Republikas vēstnieks Mati Vaarman, Lietuvas Republikas vēstnieks Ričardas Degutis un Latvijas Politiski Represēto apvienības vadītājs Gunārs Resnais. Sarīkojumā izpildīs triju Baltijas valstu himnas un aizdedzinās svecītes izsūtīto piemiņai.

Pulksten 14.00 muzejā rādīs dokumentālo filmu „1949. gada 25. marta deportācijas. Mājupceļš". Filmā apkopotas 14 Okupācijas muzeja Audiovizuālo materiālu krātuves dokumentālās liecības – deportēto cilvēku emocionāli stāsti par atgriešanos Latvijā no izsūtījuma. Filmas apmeklējums bez maksas.

Masu deportācijas ir viens no smagākajiem komunisma noziegumiem pret Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem. 1949. gada marta deportācijās, kuras slepeni tika sauktas par operāciju "Krasta banga", vairāk kā 94 000 Baltijas valstu iedzīvotājus izsūtīja uz attāliem PSRS reģioniem. Plašāka informācija par deportāciju plānošanu un organizēšanu apkopota Okupācijas muzeja mājas lapā: http://www.omf.lv/index.php?option=com_mycontent&task=view&id=264&Itemid=160.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV