Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Frankofonijas dienas 2012 ietvaros Kultūras akadēmija organizē konkursu vidusskolēniem

EasyGet.lv, 22.03.2012. 09:55

Latvijas Kultūras akadēmijā, kā ir gadu, tiks atzīmēta starptautiskā Frankofonijas diena, kuras galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības interesi par frankofonajām valstīm. Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta Francijai, Beļģijai, Šveicei, Kanādai un to kultūrām.
Frankofonijas dienas 2012 ietvaros Kultūras akadēmija organizē konkursu vidusskolēniem

Šajā gadā Kultūras akadēmija organizē konkursu „Vai jūs pazīstat frankofoniju?" Latvijas vidusskolēniem, informē LKA ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde. LKA aicināja pēdējo klašu skolēnus piedalīties erudīcijas konkursā, kas aizsākās jau gada sākumā. 23. martā plkst. 12.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, E. Smiļģa iela 37/39, ikviens interesents ir aicināts piedalīties konkursa noslēguma pasākumā.

Konkursa mērķauditorija ir tie vidusskolēni, kuru interešu lokā ir franciski runājošo zemju kultūra dažādās tās izpausmēs – mākslā, mūzikā un kino. Lai rosinātu apgūt franču valodu un padziļināt savas zināšanas kultūras jomā, trim labākajiem konkursa dalībniekiem tiks piešķirtas budžeta vietas studijām 2012./2013.g. LKA apakšprogrammā Starpkultūru sakari Latvija – Francija. Pasākumā laikā skanēs franču dziesmas, kuras izpildīs jau Rīgā atpazīstamību ieguvušais franču trio: François Richard, Kate Skrinda, Alens Opoļskis un Līva Zariņa.

Konkursa noslēgumā plkst. 15.00 savu dalību apstiprinājis Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A. Teikmaņa kungs un Francijas vēstniece Latvijā Š. Puarē kundze (S.E. Mme Chantal Poiret). Žūrijas komisijas darbā jau no plkst. 12. piedalīsies Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnautss (S.E. M. Frank Arnauts) un vēstnieka asistente Signe Bahšteina, Francijas Institūta direktors un Padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos D. Diklo kungs (M. Denis Duclos), Kanādas vēstnieka Džona Morisona (S.E. M. John Morrison) asistente Iveta Grāvīte- Massona.

Bez jau pieminētajām budžeta vietām LKA, konkursa dalībnieki saņems daudzas balvas, ko ir sarūpējuši mūsu draugi: Francijas vēstniecība un Franču institūts Latvijā, Beļģijas Kanādas vēstniecības.

Ieeja – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV