Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīga spēlē teātri 2012 Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā

EasyGet.lv, 23.03.2012. 12:45

Marts ir teātra mēnesis, un, atzīmējot Starptautisko teātra dienu, Latvijas Kultūras koledžā festivāla „Rīga spēlē teātri 2012" ietvaros šodien būs iespējams noskatīties četras izrādes.

Plkst. 14.30 - Baltajā zālē viesi no Lietuvas, Šauļu Universitātes skatuves mākslas fakultātes 3.kursa studenti, režisors Juozas Žibūda.
Atraktīvas teatrālas improvizācijas, kurās topošie teātra un estrādes mākslas aktieri izspēlēs dažāda žanra improvizācijas.

Plkst. 16.00 - Baltajā zālē LKK Studentu teātra pirmizrāde „Laimes lācis" pēc Andreja Upīša stāsta „Sūnu ciema zēni" motīviem, režisore Edīte Neimane.

Spēli par latviešiem- laimes meklētājiem izspēlēs 16 jaunieši. Šajā spēlē atklāsies īpatnēja, brīžiem visai paradoksāla pasaule, kurā kodolīgā formā izveidotas sešas ainiņas par laimes lāča meklējumiem.
Muzikālais pavadījums- Rūta Ķergalve un Lauma Stepanova.

Plkst. 18.00 - 38. telpā Radošās apvienības „Siltumnīca" izrāde Henriks Ibsens „Heda Gablere", režisore Antra Austriņa.
LKK absolventi izveidojuši izrādi par brīvību un laimi pašam sevī, neatkarīgi no laika, telpas un apstākļiem. Par mīlestību, piedošanu, iejūtību, jo tās vienmēr ir par maz. Titullomā – Randa Medne.

Plkst. 20.00 - Baltajā zālē mūsu viesi- Jūrmalas teātris, muzikāls stāsts - dzejnieka dvēseles pulsācija „Naktsstaigulis", komponists Juris Kulakovs, režisors Aigars Balulis.

Muzikāls stāsts par dzejnieku Jāni Ziemeļnieku. Aigara Baluļa scenārijā izmantoti tēli un teksti no Aspazijas drāmas „Jānis Ziemeļnieks" un Jāņa Plauža romāna „Ziemeļnieks".

Mīlestība, ilgas pēc ideālā mīlestībā, skumjas, vientulība, vilšanās un cerība, savas nepiederības apzināšanās reālajai pasaulei, tās ir tēmas, kuras atklājas izrādē.

25. martā plkst. 16.00 un plkst. 19.00 būs iespēja noskatīties izrādi „Annas Frankas Dienasgrāmata", Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā Ģilde" Vecpilsētas teātris, režisore Edīte Neimane.
Izrādes pamatā ir reālas personas – ebreju meitenes Annas Freankas rakstīta dienasgrāmata, un aktieri, izdzīvojot viņas dzīves stāstu, pierāda, ka šajā pasaulē nav nāves.. Anna Franka ir dzīva cilvēku sirdīs.
Uz šo izrādi ieeja ar ieejas kartēm, kuras rezervējamas, zvanot uz tālruni 20246159

Ikviens aicināts uz izrādēm LKK Bruņinieku ielā 57.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV