Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

"Melnais gulbis" – televīzijas pirmizrāde Latvijā

EasyGet.lv, 30.03.2012. 09:25

„Skaistākā šausmu filma" – tā vienā no interneta portāliem tika raksturota amerikāņu režisora Darena Aronofska filma „Melnais gulbis", kura pagājušajā gadā pretendēja uz piecām Oskara balvām. 7. aprīlī filmu kanāls TV1000 Premium piedāvā skatītājiem psiholoģisku stāstu no baletdejotāju pasaules, kura veidotājiem izdevās nostādīt uz puantēm Holivudas zvaigznes Natāliju Portmani un Milu Kunis.
"Melnais gulbis" – televīzijas pirmizrāde Latvijā

Iedvesmojoties no Dostojevska stāsta „Dubultnieks" un Čaikovska baleta „Gulbju ezers", pirms diviem gadiem pasaulslavenais režisors Darens Arofonskis prezentēja pasaulei savu piekto filmu „Melnais gulbis". Viņam raksturīgajā psiholoģiski reālistiskajā manierē Arofonskim izdevās radīt kārtējo šedevru, kurā zūd robeža starp izdomu un realitāti.

Stāsts, kurā divas balerīnas – Nina un Lilī – cīnās par galveno lomu „Gulbju ezera" baleta iestudējumā, bija ne tikai profesionāls, bet arī fizisks pārbaudījums abām konkurējošo dejotāju lomu atveidotājām – Natālijai Portmanei un Milai Kunis. Aktrises pavadīja mēģinājumos ar baleta apaviem un uz pirkstu galiem vairākus mēnešus, lai skatītājiem radītu maksimāli reālistisku ainu. Treniņu rezultātā katra no aktrisēm zaudēja 9 kg svara.

Filmēšanas laikā N.Portmanei nācies papildus strādāt arī ar savu balsi – filmā tā ir daudz augstāka, nekā ikdienā. Tomēr visām pūlēm sekoja izcils rezultāts – Portmane saņēma savu pirmo Oskara balvu nominācijā „Labākā aktrise". Līdzīgā nominācijā viņai piešķirtas arī virkne citu balvu, tostarp, Zelta Globuss, Boston Society of Film Critics Award, British Academy of Film and Television Arts Award, Broadcast Film Critics Association Award, Independent Spirit Awards, New York Film Critics Online Award u.c. balvas.

Trīs nedēļu laikā pēc pirmizrādes 13 miljonu dolāru budžeta filma „Melnais gulbis" tika parādīta teju 1 000 pasaules kinoteātros un nopelnīja 329 miljonu dolāru. Filmas IMBD reitings: 8.2 /10

7. aprīlī plkst. 20:00 kanāls TV1000 Premium piedāvā saviem skatītājiem filmas „Melnais Gulbis" televīzijas pirmizrādi Latvijā.

Foto: Kadrs no filmas "Melnais gulbis". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV