Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„100g kultūras" piedāvā interviju ar Turcijā ieprecējušos Laimu Muktupāvelu

EasyGet.lv, 30.03.2012. 11:36

Latvijas Televīzija raidījumā „100g kultūras" 3. aprīlī plkst. 19.00 piedāvā interviju ar Turcijā ieprecējušos latviešu rakstnieci Laimu Kotu, kuru vēl pirms septiņiem mēnešiem pazinām kā Laimu Muktupāvelu, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.
„100g kultūras" piedāvā interviju ar Turcijā ieprecējušos Laimu Muktupāvelu

„100g kultūras" intervijā „Šampinjonu Derības", „Cilpas" un citu darbu autore Laima Muktupāvela, kura pēc laulībām ar turku dzejnieku Ahmetu Kotu pārcēlusies uz dzīvi Stambulā, dalās pārdomās un jaunatklājumos par dzīvi zemē, kurā 99% iedzīvotāju ir musulmaņi. Mainoties dzīvei, latviešu rakstniece atzīst, ka skats uz Rietumu un Austrumu pasaules atšķirībām ir viņai kļuvis citāds nekā agrāk.

„Ir ļoti daudzas lietas, ko redzu. No Austrumiem skatoties redz citādākus Rietumus. Redz to, cik daudzas lietas apzināti kāds bojā. Rietumos pārlieku lielā liberalizācija, man liekas, pati sevi nograuzīs. Pārāk liela visatļautība. Tāda savu iegribiņu neierobežošana," stāsta rakstniece.
Intervijā Laima runā par sieviešu iespējām Austrumu pasaulē un drosmīgi lauž daudzus stereotipus, kādi bieži valda Rietumu pasaulē attiecībā uz austrumzemēm. Lielu daļu sava laika rakstniece velta turku valodas apguvei un gūst tajā labas sekmes.

Vairāk par to, kā Laimai klājas Stambulā, varēsiet uzzināt raidījumā „100g kultūras" 3. aprīļa vakarā plkst. 19.00.
Turcijā viesojās raidījuma „100g kultūras" producente un redaktore Ieva Rozentāle un operators Egīls Kurpnieks. Filmēšana bija iespējama ar Turcijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Foto: Rakstniece Laima Kota ar vīru. Foto no personīgā arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV