Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kristiana Brektes izstāde "Absolūtais ļaunums"

EasyGet.lv, 02.04.2012. 13:47

No 2. aprīļa līdz 17. maijam Galerijā Alma apskatāma mākslinieka Kristiana Brektes personālizstāde "Absolūtais ļaunums", informē galerijas pārstāvji.
Kristiana Brektes izstāde "Absolūtais ļaunums"

Vidējais mūsdienu cilvēks vairs neizjūt bijību pret sodamēriem, kurus pieņēma un cienīja ļaudis aizritējušajos gadsimtos. Ņemot vērā Desmit baušļus, Dantes Dievišķo komēdiju un Septiņus nāves grēkus, tiks veidota izstādes kopaina, kurā atspoguļots cilvēces grēcīgums (no viduslaikiem līdz pat mūsdienām). Neliekuļojot - tieši un konkrēti.

Atskatoties senatnē, kad cilvēku dzīvēs ienāca mitoloģiski kulti, reliģija – radās nepieciešamība pēc vizualizācijas, lai atspoguļotu notikumus, kurus neviens starp dzīvajiem nav pieredzējis. No Marijas Debesbraukšanas līdz Pastarajai tiesai - mākslinieka uzdevums bija attainot to, kas acij slēpts. Tagad,mūsdienās - tik daudz norišu, ar kurām nākas saskarties diendienā, tiek uztvertas vienaldzībā. Šķiet, ka nepieciešams ar pirkstu bakstīt pierē, lai cilvēks spētu atkāpties divus soļus atpakaļ un saredzēt kopainu, grēks ir norma. Mēs esam pārdroša cilivizācija, jo cilvēku rīcība vairs nav dabiska dzīvības apļa sastāvdaļa, mēs krītam galejībās: sāpinam, zogam, nogalinām!

"Runa būs par visu, ko ietver jau iepriekšminētie nāves grēki, kas ir rijība, skaudība, miesaskāre, niknums, godkāre, slinkums un alkatība "Kas ar mani notiks pēc nāves, vai pastāv elles priekškambaris, kurā liks atbildēt par grēkiem, vai gaidāms atalgojums par godam nodzīvotu mūžu?" Izklausās pēc teiksmaina mīta," izstādes ieceri komentē Kristiāns Brekte.

Gleznu sērijas izkliedz lozungus, kuru mērķis ir attainot sabiedrību, nevis tādu, kāda tā ir ziņu portālos, televīzijā un skatlogos, bet tādu, kas vēlas nevis maskēt un slavināt grēcīgumu, bet gan norādīt uz to kā uz audzēju, kuru pati cilvēce baro.

"Ir pierasts šausmināties par pasaulē notiekošo, kad klajā nāk kārtējā traģiskā ziņa par kruīza kuģa avāriju, vīrieti, kurš sirmgalvei ietriecis galvā cirvi, pedofīlijas skandālu, masu slepkavību vai sievieti, kuru dzīvu saplosījuši suņi, bet pēc brīža ziņa zaudē savu aktualitāti, vietā nāk cita traģēdija un iepriekšējā aizmirstas. Bet uzdevums, pie kura līdz šim esmu strādājis un veidojis gleznas, ir atainot šos tēlus simboliski, veidojot darbus, kas vēršas pret vienaldzību. Jārod skaidrība, vai gadījumā elle nemājo tepat virs zemes," uzsver mākslinieks.

Papildu informācija: http://www.galerija-alma.lv un http://kristiansbrekte.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV