Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kvalitatīva jaunrade aci pret aci sastopas ar skatītāju

EasyGet.lv, 04.04.2012. 11:36

11. aprīlī no plkst. 19:00 līdz 22:00 Totaldobže mākslas centrā VEF teritorijā notiks "Kompasa balvas" pasākums, ar kuru noslēgsies Rudens cikls un tiks atklāta radošo prezentāciju projekta „Kompass" otrā sezona - Pavasara cikls, informē Kaspars Lielgalvis.
Kvalitatīva jaunrade aci pret aci sastopas ar skatītāju

"Kompasa balvas" pasākums ir īpašs ar to, ka visus ienākumus no šī pasākuma ieejas biļešu tirdzniecības saņems viena no radošajām iecerēm, par kurām pasākuma laikā stāstīs to autori – pa vienam pārstāvim no četrām dažādām mākslas disciplīnām – vizuālās mākslas, dzejas, laikmetīgās dejas un laikmetīgās mūzikas. Viņi visi četri ir piedalījušies Kompasa rudens ciklā.

Prezentēt savas ieceres Kompasa balvas pasākumā Kompasa organizatori uzaicināja Ivaru Drulli (vizuālā māksla), Kristīni Vismani (laikmetīgā deja), Ingu Gaili (dzeja) un Platonu Buravicki (laikmetīgā mūzika), kurus uz Kompasa Rudens cikla prezentācijām ieteica uzaicināt šo četru disciplīnu pārzinēji: vizuālajā mākslā – kuratore Odrija Fišere, laikmetīgajā dejā – kritiķe Inta Balode, dzejā – dzejnieks Ronalds Briedis un mūzikā – žurnālists Orests Silabriedis. Šie nozaru eksperti tiks aicināti izteikties par prezentētajām iecerēm.

Nopērkot biļeti uz šo pasākumu, skatītājiem būs iespēja atbalstīt vienu no šiem projektiem, balsojot par viņuprāt saistošāko prezentāciju. Ieejas maksa pasākumā 5 LVL.

Kompasa balvas pasākums atšķiras no pārējiem pasākumiem ar to, ka skatītājs var iesaistīties laikmetīgās kultūras procesu veidošanā pats ar savu, godīgi nopelnīto – finansējot mākslinieku vai ideju, kas katram šķiet tā vērta.

Kompass izceļ nevis tos, kas jau bauda popularitātes augļus, bet māksliniekus, kas iegulda savā radošajā darbā maksimālu enerģiju un resursus, darbojoties tādā veidā, kas ne reti ir ārpus ierastā, ārpus pazīstamā.

Šāda diskusija piedāvā vienreizēju iespēju sekot līdzi mākslinieka radošajai izaugsmei un parāda plašākai sabiedrības auditorijai mākslas darbus, kas atklāj, raksturo un tieši vai netieši atsaucas uz mūsu apkārtējā vidē noritošiem sociāliem, ekonomiskiem, politiskiem, saimnieciskiem un citiem procesiem.

Vēl vairāk, tā ir iespēja mijiedarbībai starp mākslinieku - idejas ģenerētāju un mākslas baudītāju – idejas patērētāju, kas risināsies mākslas nozares pārzinēju – ekspertu vadībā.

Ar Kompasa prezentāciju ciklu Totaldobže mākslas centrs vēlas veidot diskusijas starp dažādam nozarēm un prezentēt talantīgus māksliniekus, kas darbojas tagad, šajā brīdī. Kā arī veidot diskusiju, palielinot sabiedrības izpratni par mākslas un kultūras procesiem ne tikai Rīgā, bet arī ārpus tās. Tāpēc projekta ietvaros trīs pasākumi notiks Tukuma Kultūras centrā.

Ivars Drulle – ir pazīstams ar maza izmēra virtuozi izstrādātām figurālās tēlniecības kompozīcijām, kas atspoguļo mākslinieka interesi un refleksiju par pasaules notikumiem un likumsakarībām.

Inga Gaile – triju dzejoļu krājumu autore. Aktīva Dzejas Slam pasākumu dalībniece Totaldobže mākslas centrā. Ingai patīk ātri lasīt, lēni skriet un skatīties Roberta Altmana filmas. Vēl viņai patīk agrs rudens. Tā skaistā gaisma.

Platons Buravickis - Jāzepa Vītola Mūzikas Akadēmijas students Selga Mences kompozīcijas klasē. Liels laikmetīgās mūzikas piekritējs, mūzikas festivālu „Skaņu mežs" un „Arēna" apmeklētājs kopš to pirms sākumiem.

Kristīne Vismane - viena no Latvijas jaunajām horeogrāfēm, kas šogad ir absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu laikmetīgās dejas horeogrāfijas specialitātē.

Foto: Dejas performance Alises Putniņas horeogrāfijā. Foto (c) Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV